Santini is niet zinnens te vertrekken: "De spitsen zijn het probleem niet bij Anderlecht" & "Ik weigerde al eens een jaarsalaris van 5M euro"

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 10 reacties
Santini is niet zinnens te vertrekken: "De spitsen zijn het probleem niet bij Anderlecht" & "Ik weigerde al eens een jaarsalaris van 5M euro"
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Anderlecht wil Ivan Santini zo snel mogelijk van de hand doen zodat ze nog deze mercato hun nieuwe topspits kunnen voorstellen. Maar een vertrek, daar denkt de 29-jarige goalgetter niet aan.

Er wordt veel gezegd en geschreven over de spits(en) van Anderlecht, maar in Het Nieuwsblad voerde Ivan Santini zelf het woord. "Binnen de club voel ik me wel geapprecieerd. Ik trek het me niet aan wat mensen van me denken. Elf goals in een half jaar en dan ook nog eens in deze situatie, als dat al niet genoeg is."

Zijn doelpuntenproductie is sinds het seizoensbegin wel flink afgenomen, maar daar heeft de ex-spits van Kortrijk een verklaring voor. "Ik forceer zelf weinig kansen, ik ben afhankelijk van de aanvoer vanuit het middenveld. In het begin kwamen die voorzetten, maar plots stokte dat. Zonder enige verklaring. Het probleem van Anderlecht ligt echt niet vooraan."

Clubs uit China en het Midden Oosten zijn de ploegen waarbij Anderlecht het meeste kans maakt om de gevraagde prijs van 5 miljoen euro te krijgen voor de spits, maar die ziet een overgang naar zulke landen niet echt zitten. "Als ik een betere uitdaging krijg wil ik wel nadenken over een vertrek. Maar wel een sportieve uitdaging, geen financiële."

"Geld is nooit mijn drijfveer geweest. Toen ik nog bij Caen speelde kwam er een Chinese ploeg aankloppen met een jaarsalaris van 5 miljoen euro. Ik heb vriendelijk bedankt. Ook nu zou ik het niet doen, zelfs niet voor 20 miljoen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties