Hoge prijs, hoge verwachtingen: welke rol gaat Kaveh Rezaei nog spelen voor Club Brugge?
Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 20 reacties

Welke rol gaat Kaveh Rezaei nog spelen voor Club Brugge?

Hoge prijs, hoge verwachtingen: welke rol gaat Kaveh Rezaei nog spelen voor Club Brugge?
Foto: © photonews

Goed nieuws voor Club Brugge: Kaveh Rezaei traint sinds dinsdag weer mee met de groep en haalt wellicht de topper van zondag tegen AA Gent. Een nieuwe start voor de recordaankoop?

Opvallend: Rezaei scoorde dit seizoen al meer voor Charleroi (3) dan voor Club Brugge (1). Even slikken als je weet dat hij de overgang halverwege augustus maakte voor maar liefst vijf miljoen euro. Dat fameuze prijskaartje blijft hem ook nu nog achtervolgen, want hij heeft het nog niet kunnen verantwoorden.

Waarom wil het (nog) niet lukken? De grootste verklaring is het aanslepende blessureleed. Terwijl hij in zijn eerste en enige jaar als Carolo nog geen enkele wedstrijd miste, sukkelt Rezaei nu al een heel seizoen. Eerst een drietal weken met zijn knie, sinds eind november ook met zijn rug. Bovendien kreeg de Iraniër onlangs ook een klap te verwerken door het onfortuinlijke nieuws dat zijn schoonvader was overleden.

De opeenstapeling van tegenslagen heeft als gevolg dat Rezaei nog altijd geen volledige wedstrijd heeft gespeeld voor Club. Acht basisplaatsen inclusief wissel, zes invalbeurten. That's it.

Maar Rezaei is nu weer zo goed als fit en staat zondag wellicht voor zijn comeback. De vraag is alleen: heeft hij nog wel een plaats binnen de huidige ploeg van Club Brugge?

Wesley moet áltijd spelen, dat is onbetwistbaar, dus moet Rezaei zich voor een basisplaats zien te vinden in een tweespitsensysteem. Bij Charleroi rendeerde hij nochtans als de enige diepe man. Daarbij viel het op in de matchen die hij wel al speelde voor Club dat die rol hem een pak minder ligt. 

Bovenal is de concurrentie niet bepaald malser geworden. Een nieuwe spits is er de dag voor Transfer Deadline Day nog niet, maar ook Jelle Vossen staat bijna voor zijn terugkeer én vooral Siebe Schrijvers doet het tegenwoordig subliem als tweede spits. Hij is zelfs co-topschutter met acht goals plus twee assists. Of Leko hem dan echt uit de ploeg zou zetten voor Rezaei? Het valt sterk te betwijfelen.

Zie jij het nog goedkomen met Rezaei bij Club Brugge?

64%
36%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties