Morioka verdedigt zichzelf en koestert nog ultieme droom
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 5 reacties

Morioka hoopt ooit nog in Spanje te kunnen voetballen

Morioka verdedigt zichzelf en koestert nog ultieme droom

Enkele grapjes en de hoop uitsprekend dat Charleroi hem beter zou bevallen dan Anderlecht. Dat is het eerste wat eruit kwam bij Ryota Morioka. Ondertussen is hij toch al eens uitgebreider teruggekomen op zijn periode bij de Brusselaars en maakt hij zich op voor zijn debuut bij de Carolo's.

Dat laatste zou wel eens heel snel kunnen gaan. Mogelijk is hij vanavond al in zijn nieuw truitje te zien op Le Cannonier. De Japanner gaat opnieuw op zoek naar spelvreugde. "Bij Charleroi wil ik opnieuw genieten", klinkt het. Dat kon tijdens de laatste maanden in Anderlecht niet meer.

"Ik had het gevoel dat ik geen eerlijke kans kreeg", laat Morioka optekenen in de Gazet van Antwerpen. "Ik sprak er over met de coaches en de sportieve bazen, maar ik voelde geen vertrouwen. Toch vind ik niet dat alles mijjn fout is."

Vertrouwen nodig

Zulk scenario zou bij Charleroi toch vermeden moeten worden. "De coach en ik hadden een goed gesprek. Fysiek voel ik me klaar, maar ik heb vertrouwen nodig. Bij Waasland-Beveren en Anderlecht was Engels de voertaal, hier zal ik Frans moeten leren. Of ik druk voel om Benavente te vervangen? Een beetje, maar druk is er altijd."

Paars-wit wilde overigens al langer van Morioka af. De speler had echter een specifieke voorkeur voor een eventuele nieuwe bestemming. "Het was geen optie om buiten Europa te gaan voetballen. Ik droom nog altijd van de Spaanse competitie en dat wordt moeilijk als je Europa verlaat op mijn leeftijd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties