Weg willen maar niet kunnen: de transfers van Deadline Day die op het laatste moment afsprongen
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 0 reacties

Welke Belgische transfers gingen op het laatste moment niet door?

Weg willen maar niet kunnen: de transfers van Deadline Day die op het laatste moment afsprongen

Er zijn heel wat spelers die tot op de laatste dag van de wintermercato gewacht hebben om hun transfer in vervulling te zien gaan. Voor anderen was het wachten tevergeefs.

Het gaat in dit overzicht over spelers die wel weg wilden bij hun club, maar dat niet mochten.

Geoffry Hairemans

De transfer van Hairemans naar Sint-Truiden is afgesprongen tijdens de medische testen. Niet de van de linksvoetige middenvelder zelf, maar van zijn opvolger bij Antwerp. Het is niet bekend om welke speler het gaat.

Hairemans wou weg bij Antwerp omdat hij niet meer zoveel aan spelen toekwam en STVV wou hem er graag bij omdat het recent twee belangrijke middenvelders verloor. Bezus werd verkocht aan Gent en Endo blesseerde zich op de Asian Cup.

Stallone Limbombé

De flankaanvaller zal nog een poos langer in de Arteveldestad moeten blijven, in de B-kern zelfs. Want zijn transfer naar het Turkse Ankaragüçü ging niet door. De Turken spraken van een probleem tijdens de medische testen, de winger zelf zegt van niet.

"Bepaalde contractuele afspraken werden niet nagekomen." Onder Thorup kwam lImbombé nog niet veel aan spelen toe en nu moet hij zich in de B-kern proberen te bewijzen. Geen makkelijke opdracht.

Benoit Poulain

De Franse verdediger van Club Brugge werd het hof gemaakt door Fulham, maar blauw-zwart hield het been stijf. Poulain zelf zou graag de overstap hebben gemaakt: hij heeft al een respectabele leeftijd voor een profvoetballer en de salarissen in de Premier League liggen een pak hoger.

Club Brugge liet dus niet toe dat Poulain een ploegmaat zou worden van Odoi bij Fulham. Dat getuigt van torenhoge sportieve ambities van de regerende landskampioen. Club kon 1,5 miljoen euro vangen voor een 31-jarige centrale verdediger die in juni einde contract is. Wellicht hadden de West-Vlamingen geen vervanger op het oog en de spoeling achteraan is nu al dun.

Yannick Carrasco

Geen speler van een Belgische club, maar wel een Rode Duivel. En die zou graag weer in Europa komen voetballen, maar daarvoor moet zijn Chinese club natuurlijk ook akkoord gaan.

De flankspeler stond dicht bij een overgang naar AC Milan en Arsenal, maar zijn club, Dalian Yifang, weigerde met eender welke deal mee te werken. De speler zelf kon wel een akkoord bereiken met de Italiaanse en de Engelse club en kreeg een duidelijke 'njet' van de Chinezen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties