UEFA-preses wordt herverkozen zonder tegenkandidaat en wil WK 2030 naar Europa halen

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 0 reacties
UEFA-preses wordt herverkozen zonder tegenkandidaat en wil WK 2030 naar Europa halen

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Donderdag vond in Rome het UEFA-congres plaats en daarop werd Aleksander Ceferin voor vier jaar herverkozen als voorzitter van de Europese voetbalbond. Hij was de enige kandidaat.

Woensdag raakte bekend dat FIFA-voorzitter Infantino in juni, bij gebrek aan tegenkandidaten, hoogstwaarschijnlijk herverkozen zal worden. De dag erna gebeurde hetzelfde bij UEFA-preses Ceferin, al is het bij hem wel definitief.

De opvolger van Platini is al sinds september 2016 op post en zal er dus nog vier jaar bij doen. Een van zijn ambitieuze doelstellingen is om in 2030 het WK naar Europa te halen, tien jaar na het EK verspreid over tal van Europese landen.

Verder uitte hij ook kritiek op de wereldvoetbalbond en voorzitter Infantino - die tevens ook aanwezig was. Ceferin was het er bijvoorbeeld niet mee eens dat de Nations League en het WK voor clubteams -puur voor geldgewin- verder zouden uitbreiden. "Problemen en verval in de voetbalwereld worden veroorzaakt door ja-knikkers", bekritiseerde hij het beleid van Infantino.

"We hopen dat de FIFA onze opmerkingen ter harte neemt", besloot Ceferin zijn toespraak op het congres in Rome.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties