Top&Flop Club recht rug op beachvolleyveld, Moeskroen Kampioen, Standard, Antwerp en Gent

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 6 reacties
Club recht rug op beachvolleyveld, Moeskroen Kampioen, Standard, Antwerp en Gent
Foto: © SC

Ook in het seizoen 2018 - 2019 staan we de hele week voor jullie klaar in de Jupiler Pro League op alle velden en in ons kantoor. Op maandag mag u dus ook naar wekelijkse gewoonte een nabeschouwing verwachten met toppers én floppers.

TOP

Club staat op 

Was Genk super? Neen. Maar Club Brugge was gewoon goed. Dat wilde Ivan Leko graag in de verf zetten, maar het klopte ook gewoon.

Het zette de bezoekers van minuut 1 onder zware druk en dat leverde op, met Siebe Schrijvers in de rol van zijn leven. Titelstrijd gered? Er komen nog play-offs.

Moeskroen kampioen

De beste ploeg van 2019? Dat is ... Moeskroen. 15 op 15, dat zijn er vijf meer dan STVV en Standard - de naaste achtervolgers.

Play-off 1 gaan ze niet meer halen, zelfs niet met nog vier extra overwinningen. Maar onder Storck zetten ze week na week iets neer en ook de supporters vinden steeds vlotter de weg naar Henegouwen: mooi.

Ejopaparejo

Sporting Lokeren droomde vorige week nog even van een verlengd verblijf in de Jupiler Pro League, maar in Luik werden ze meteen met hun neus op de feiten gedrukt tegen een prima Standard.

Elke week schitteren daar wel weer andere spelers, deze week was het aan onder meer Marin en Lestienne om mooie dingen te laten zien. Dat Emond eindelijk nog eens scoorde doet het beste vermoeden.

FLOP

Antwerp - Anderlecht

Voor paars-wit was de overwinning op Antwerp érg belangrijk met oog op de verdere strijd voor play-off 1, maar een echte verwennerij werd het niet op De Bosuil.

Anderlecht liet weinig zien, maar kon makkelijk in de match blijven omdat ook The Great Old erg afwachtend aan de match was begonnen. Er is werk aan de winkel.

Jess we can?

Jess Thorup heeft ook nog niet al te veel lijn weten te vinden in Gent. Soms is het heel goed, de week nadien valt het dan weer danig tegen.

Doelpunten maken is een groot probleem voor de Buffalo's. 0 op 6 is in deze fase van de competitie én met het moeilijke programma voor de Gentenaars op komst is dodelijk voor de ambities richting play-off 1. De bekerfinale om het seizoen te redden? De boze fans waren op dat gebied een doorn in het oog.

Beachvolley?

Niet enkel de fans van Gent waren overigens boos, want heel veel supporters hebben het gehad met de criminalisering van de fans en de vele stadionverboden.

En dan waren er nog enkele verschrikkelijke velden, waarbij dat van Brugge op Jan Breydel opnieuw de plak zwaaide. Er valt nauwelijks op te voetballen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties