Degryse hard voor Anderlecht: "Het wil wat zeggen als Didillon je beste speler is"

Degryse hard voor Anderlecht: "Het wil wat zeggen als Didillon je beste speler is"

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Anderlecht pakte vier op zes tegen Antwerp en Club Brugge. Maar die cijfers verhullen amper iets. Paars-wit kan nog steeds zijn wil niet opleggen en Marc Degryse is dan ook hard voor zijn ex-club.

Anderlecht heeft amper automatismen. "Toen Hein Vanhaezebrouck zijn filosofie in de groep probeerde te slijpen, was het nog het begin van de competitie. Dan heb je meer tijd. Rutten moet eerst proberen om Play-off I te halen en kan dan pas zijn ideeën overbrengen. Anderlecht zit in overlevingsmodus", klonk het bij Extra Time.

"De cijfers van Anderlecht zijn huiveringwekkend. Halverwege de competitie hadden ze nog 30 op 45. Maar in de laatste twaalf wedstrijden pakken ze maar 12 op 36, een derde van de punten. Er zijn geen automatismen, er is geen collectief."

Kwaliteit

Een Europees ticket is voor Degryse het hoogst haalbare. "Je kan niet zeggen dat Rutten dé verlosser van Anderlecht is, maar er is gewoon te weinig kwaliteit. Met deze groep is er niet meer mogelijk, welke trainer je ook kiest. Didillon is de beste speler over het hele seizoen bekeken en dat wil wel wat zeggen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties