Mpoku en Botaka speelden niet met de 'regenboogband' om een opmerkelijke reden

Mpoku en Botaka speelden niet met de 'regenboogband' om een opmerkelijke reden
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vorig weekend zette de Jupiler Pro League een actie in het teken van diversiteit op poten. Alle aanvoerders in de hoogste klasse droegen een band in de kleuren van de regenboog, behalve die van Standard en Sint-Truiden.

Enkele aandachtige kijkers hadden het wellicht al gezien: Paul-José Mpoku droeg op verplaatsing bij Gent geen 'regenboogband'. Hij droeg liever een andere aanvoerdersband en liet dat ook aan de club weten. "We hebben er samen goed over nagedacht. Het was zeker geen makkelijke beslissing, aangezien we ons in het spirituele domein begaven", legt Alexandre Grosjean, de algemene directeur van Standard, uit bij Sudpresse.

"Polo wilde simpelweg niet dat heel het debat omtrent diversiteit beperkt bleef tot de LGBT-zaak, maar zich ook uitstrekte tot andere domeinen", voegde hij daaraan toe. Daarom stonden er op zijn band verschillende symbolen, waaronder de regenboogvlag, het katholieke kruis, het teken van de Islam, de Davidster, de slogan 'No to racsim' en de voorstellingen van een mindervalide persoon en een slechtziende.

Pierre François, de CEO van de Pro League, ging akkoord en twee dagen later speelde Botaka van Sint-Truiden met dezelfde aanvoerdersband. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties