Het Japanse goudhaantje van STVV scheert hoge toppen: "Tomi is hier met een missie. Europees doorbreken"

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 3 reacties
Het Japanse goudhaantje van STVV scheert hoge toppen: "Tomi is hier met een missie. Europees doorbreken"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Terwijl alle ogen tot aan de winterstop gericht waren op sluipschutter Kamada, was er bij STVV nog een Japanner die het steevast tot de basiself schopte. Trainer Marc Brys is dan ook danig onder de indruk van zijn Japanse centrale verdediger.

Marc Brys gaf in Het Nieuwsblad twee voorbeelden van het karakter van Tomiyasu. "In de voorbereiding heb ik hem eens gecorrigeerd over zijn korte passing die nog niet op punt stond. Na de trainingen zag ik hem naar een oefenmuur gaan waartegen hij begon te trappen. Toen ik naar huis vertrok stond hij er nog."

"In de zomer hebben we hem eens van een bloedheet kunstgras moeten halen. Tomi had bleinen tot op zijn blote vlees. Die jongen geeft gewoon niet af." En dat is soms ook te merken op het veld. Volgens Brys is Tomiyasu een droom om mee te werken.

"Zijn grootste gave is zijn intelligentie. Hij pikt alles meteen op en vertaalt het naar het veld. Ik praat geregeld met hem over zijn ontwikkeling, maar ook over wat hij doet als hij even in Japan is en daaruit blijkt maar één ding: Tomi is hier met een missie. Europees doorbreken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties