U bent wel érg duidelijk over de eventuele terugkeer van de Reviewcommissie - maar er is een alternatief

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 5 reacties
U bent wel érg duidelijk over de eventuele terugkeer van de Reviewcommissie - maar er is een alternatief

'De reviewcommissie beslist op basis van de tv-beelden een schorsing van...' Weet je 't nog? Het is bijna nostalgisch. En nu de onbestrafte uithalen van RSCA-spits Ivan Santini de discussies weer hoog doen oplaaien, pikken we daarop in voor ons Debat van de Week.

De reviewcommissie sprak vroeger op basis van videobeelden straffen uit over zaken die de scheidsrechter niet had opgemerkt. De regel is echter dat die niets mocht doen met wedstrijden waar een VAR aanwezig was. En aangezien die sinds dit seizoen overal is in 1A, geen reviewcommissie meer.

De voorbije weken was er - met name dankzij het ellebogenwerk van Ivan Santini - echter heel wat vraag naar een eventuele terugkeer van de Reviewcommissie, die ook in 1B nog actief is.

Wij stelden u dan ook de vraag: moet de Reviewcommissie terugkomen? U was verpletterend in uw antwoorden, want liefst 90% van jullie reageerde positief op dat voorstel. 

Toch zijn wij niet onverdeeld voorstander. In feite komt het erop neer dat de VAR 'gewoon' zijn werk goed zou moeten doen. Momenteel is het echter duidelijk dat die deels door technische of door andere omstandigheden er niet toe komt om alles te bekijken. 

Het lijkt ons dan ook aan de VAR om eventueel bepaalde beelden na de wedstrijd nog te herbekijken en op basis daarvan zelf nog met schorsingsvoorstellen te komen, eerder dan dit opnieuw aan een extra commissie te laten oordelen. Sowieso moet er zo snel mogelijk gestraft worden, vele clubs waren geen voorstander van de Reviewcommissie waar een speler soms pas drie weken na de feiten werd gestraft.

Moet de reviewcommissie terugkeren?

90%
10%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties