Twee Belgische ex-coaches nemen verdediging Santini op zich: "In het weekend offert hij zich op voor de ploeg"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 3 reacties

Gino Caen en Yves Vanderhaeghe zien een vriendelijke jongen in Ivan Santini

Twee Belgische ex-coaches nemen verdediging Santini op zich: "In het weekend offert hij zich op voor de ploeg"

Ivan Santini staat in het oog van een stormpje nadat hij vorige week Lokeren-verdediger Diaby een mep verkocht en de week daarvoor enkele ellebogen uitdeelde. Twee van zijn ex-coaches schilderen echter een ander beeld van de Kroatische spits.

Gino Caen, tot voor kort assistent bij Anderlecht, zag het niet in hem.  "Dat gedrag kan niet door de beugel. Ik was verrast, zo is Ivan normaal gezien niet. Hij zou nog geen vlieg kwaad doen", zegt hij in HLN.

Want Santini is naast het veld een heel vriendelijke jongen. "Hij is steeds positief ingesteld en werkt keihard om beter te worden. En in het weekend offert hij zich op voor de ploeg. Kijk, het is waar dat Ivan na die fantastische start een beetje teruggevallen is, maar dat heeft een reden. Hij loopt tot twaalf kilometer per wedstrijd, voor een aanvaller is dat enorm. Het is bijgevolg logisch dat hij bij momenten wat frisheid in de zestien mist."

Er zijn er zo nog in onze competitie hoor

Yves Vanderhaeghe, coach van Kortrijk, had hem ook al eerder onder zijn hoede. "Hij maakte zich ook bij ons verschillende keren breed", aldus Vanderhaeghe. "Maar was dat bewust? Weet je, er zijn er nog zo in onze competitie, hoor... Zoals ik Ivan ken, is hij totaal niet agressief. Wat op Lokeren gebeurde, dat kunnen we echter niet tolereren." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties