Marc Brys miste vorig jaar de promotie met Beerschot Wilrijk: "Toen is er iets geknakt"
Redactie
| 5 reacties

Het missen van de promotie naar 1A met Beerschot Wilrijk viel Marc Brys afgelopen seizoen erg zwaar

Marc Brys miste vorig jaar de promotie met Beerschot Wilrijk: "Toen is er iets geknakt"
Foto: © photonews

Voor het tweede jaar op rij greep Beerschot Wilrijk in extremis naast promotie naast 1A. Marc Brys coachte de 'Ratten' vorig jaar en beseft als geen ander hoe Stijn Vreven zich moet voelen.

Cercle Brugge haalde het afgelopen seizoen in de promotiefinale van Beerschot mede door een erg discutabele strafschop in de slotminuten van de wedstrijd.

“Verliezen is een onderdeel van het spel”, vertelt Brys aan Sport/Voetbalmagazine. “Maar die non-penalty maakte het voor mij zo moeilijk om te accepteren.”

“Plots was alles weg. Ik zag het ook als een persoonlijk falen. Ik schoof mijn slechte gevoel grotendeels af op de scheidsrechter, maar in mijn hoofd wist ik dat het te goedkoop was om alle schuld bij de wedstrijdleiding te leggen.”

Een paar maand later ging Brys een nieuwe uitdaging aan: hij werd coach van Sint-Truiden. “Meteen na het laatste fluitsignaal knakte er iets. Ik wist meteen: dit ga ik niet opnieuw doen. Meer dan wat ik vorig seizoen had gebracht kon ik niet meer brengen.”

Ook dit seizoen moest Brys een serieuze ontgoocheling verwerken. Sint-Truiden verloor op de laatste speeldag van de reguliere competitie van AA Gent en greep daardoor naast play-off I. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties