Kan Verschaeren de vermoeiende play-offs op zijn 17de al aan? "Ik zette Romelu ook op de bank"

Kan Verschaeren de vermoeiende play-offs op zijn 17de al aan? "Ik zette Romelu ook op de bank"

De play-offs komen eraan en bij Anderlecht rust de grote hoop op de schouders van een 17-jarige jongeman. Niet dat Yari Verschaeren zich daar veel van aantrekt hoor. Ook Ariël Jacobs ziet hem als cruciale pion. Maar is hij klaar om zoveel grote en fysiek vermoeiende matchen te spelen?

Jacobs weet dat Anderlecht hem nodig heeft. "Hij is de enige die een gesloten wedstrijd kan openbreken. Verschaeren kan in zijn ééntje iets forceren - cruciaal in de play-offs", zegt hij in HLN.

Binnen de club klinkt het bij veel mensen die hem goed kennen dat Verschaeren nooit fysiek zal breken. Hij kan een dip kennen, maar dat zal niet aan zijn fysiek liggen. Voor Jacobs - die met Romelu Lukaku eenzelfde geval had - is het een evenwichtsoefening. 

Korte termijn belangrijker?

"Dat is een vraag die Fred Rutten zich moet stellen. Is de korte termijn belangrijker dan de evolutie van de eigen jeugd? Je moet resultaten halen - het is Anderlecht, hé. Maar soms moet je daar boven staan. Ik zette Romelu regelmatig naast de basiself. Hij was lichamelijk in volle ontwikkeling, ik oordeelde dat hij af en toe rust nodig had. Ik wilde niet opportunistisch spelen met de carrière van mijn meest talentvolle speler."

Maar ook Jacobs ziet hem niet meteen plooien. "Spelen is voor Verschaeren eerder een drug dan een belasting op dit moment, lijkt mij. Hij zal zelf wel aangeven wanneer het niet meer lukt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties