Analyse De defensies van de teams in play-off 1 houden deze spelers maar beter in de gaten
Sam Suttels
Sam Suttels
| 0 reacties

Welke spelers moeten de verdedigingen in play-off 1 vrezen?

De defensies van de teams in play-off 1 houden deze spelers maar beter in de gaten

Play-off 1 wordt morgen op gang getrapt met het duel tussen Standard en Antwerp. Na deze tien wedstrijden weten we wie kampioen speelt en wie de resterende Europese tickets bemachtigt.

Play-off 1 belooft een spannende strijd te worden. De verdedigers van alle zes ploegen weten ondertussen waaraan ze zich kunnen verwachten. In de onderlinge duels van de reguliere competitie toonden deze spelers zich het meest trefzeker.

1. Aly Samatta (Racing Genk) : acht keer beslissend

In de tien wedstrijden tegen de andere ploegen uit play-off 1 maakte Samatta acht goals. Zijn favoriete slachtoffer is Standard met drie treffers. Hij gaf wel geen enkele assist in alle topmatchen.

2. Wesley Moraes (Club Brugge) : zeven keer beslissend

Wesley lijkt, in tegenstelling tot Samatta bij Genk, veel meer betrokken in het spel bij Club. Hij scoorde vier keer en gaf drie assists tegen de play-off 1 concurrenten. Op bezoek bij Gent maakte hij een hattrick.

3. Ruslan Malinovskyi (Racing Genk), Siebe Schrijvers (Club Brugge), Dieumerci Mbokani (Antwerp) : vijf keer beslissend

Malinovskyi is zowel een aangever als afwerker bij Genk: drie doelpunten en twee beslissende passes, waarvan twee goals en een assist tegen Antwerp.

Siebe Schrijvers kan gelijkaardige statistieken voorleggen. Zijn voormalig werkgever Racing Genk ging hem in de reguliere het best af. Hij was goed voor twee treffers en een assist tegen de Limburgers. 

Mbokani is zonder twijfel de gevaarlijkste man bij Antwerp. Meer dan dat hij wist te scoren (twee keer), bediende hij zijn ploegmaats (drie keer). Ook hij houdt ervan tegen een van z'n ex-ploegen te spelen, met name Standard. Hij was goed voor een goal en twee beslissende passes tegen de Luikenaars. 

4. Dennis en Ruud Vormer (Club Brugge), Dieumerci Ndongala (Racing Genk), Mehdi Carcela, Razvan Marin en Paul-José Mpoku (Standard Luik) : vier keer beslissend

Uit dit lijstje maakte enkel Dennis meer goals dan ze aan te geven (drie goals, een assist). Mehdi Carcela deed het dan weer exact omgekeerd met drie assists en een doelpunt. Bij al de anderen is de balans in evenwicht.

Om in de gaten te houden: Yannick Bolasie scoorde drie keer tegen de ploegen uit de top zes. Opmerkelijk als je weet dat hij pas in de winter neerstreek op Anderlecht.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties