Reactie Botaka verklaart waar het misliep bij zijn penalty tegen Westerlo

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 0 reacties
Botaka verklaart waar het misliep bij zijn penalty tegen Westerlo

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zowel STVV als Westerlo miste een strafschop in het onderlinge duel op zaterdagavond. Botaka faalde vanop elf meter voor zijn team. Wij gingen verhaal halen.

"Ik wilde de penalty naar links schieten en de keeper bleef maar staan", aldus Jordan Botaka na zijn gemiste strafschop tegen Westerlo. "Op het laatste moment dook hij naar links en daardoor wou ik hem nog snel naar de andere hoek trappen. Alleen kreeg ik hem niet meer in die hoek."

Grote gevolgen had de penaltymisser immers niet voor de Kanaries. Uit de dubbele re-bound die daarop volgde was Kamada wel trefzeker. Bovendien lag Botaka aan de basis van de 1-1 nadat Van Langendonck zijn schot naar, opnieuw, Kamada duwde.

5 goals, 2 missers

Botaka is de aanvoerder en vaste strafschopnemer voor Sint-Truiden. Dit was zijn tweede misser. In vijf andere gevallen dit seizoen won hij wel het pleit vanop de stip. Hij legde ten slotte nog uit hoe hij in andere gevallen te werk gaat.

"Normaal gezien kijk ik altijd heel lang naar de keeper, dat was deze keer niet anders. Ik twijfel niet. Ik weet wat ik wil en bekijk de situatie. Als ik dan op het laatste moment moet veranderen dan ga ik ervoor. Dat is mijn manier van schieten. Op Beerschot Wilrijk zat hij wel mooi in het rechterhoekje", aldus de 25-jarige Congolees.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties