Top&Flop Genkse driehoek, de jeugd toont zich en Antwerp vs FC de Kampioenen in herhaling en hockeytoestanden

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 2 reacties
Genkse driehoek, de jeugd toont zich en Antwerp vs FC de Kampioenen in herhaling en hockeytoestanden
Foto: © photonews

Ook in het seizoen 2018 - 2019 staan we de hele week voor jullie klaar in de Jupiler Pro League op alle velden en in ons kantoor. Op maandag mag u dus deze zoals elke week opnieuw een nabeschouwing verwachten met toppers én floppers.

TOP

Genkse driehoek

Ruslan Malinovskyi was er bij voor KRC Genk tegen Club Brugge. En dat hebben we geweten, want de middenvelder was overal. En toch moet het gezegd dat hij nog niet eens dé held van de avond was.

Met Berge en een werkelijk overal opduikende Heynen deden de twee andere delen van de Genkse driehoek het namelijk ook meer dan prima. De titelstrijd is nog niet beslist, maar de Limburgers hebben wel een statement gemaakt.

Toekomst is aan de jeugd

Play-off 2 heeft zijn charmes en eentje daarvan is dat de jeugd zijn kansen krijgt. Bij Essevee mocht Mathieu De Smet zijn debuut maken en hij deed het verre van zijn slecht in zijn eerste wedstrijd op het hoogste niveau.

Het sprookje van het weekend kwam echter vanop Het Kiel: Brian De Keersmaecker, nog niet in het bezit van een profcontract, viel in en maakte al na 2 minuten een goal. Met nummer 17. De cirkel is rond voor Hernan Losada.

Antwerp Europa in?

Antwerp heeft zich in het koppeloton van vier ploegen losgerukt van Anderlecht en AA Gent en lijkt met een 9 op 12 klaar om mee te spelen om de Europese plaatsen.

De kloof met nummer 5 is nog niet helemaal geruststellend, maar doet het beste vermoeden. En nu kietelen bij de top-3? De ambities zijn er nog steeds bij The Great Old. 

FLOP

FC De Kampioenen (in herhaling)

“Het is hier Anderlecht, niet FC De Kampioenen.” De boodschap van de supporters van paars-wit een week geleden was duidelijk. De bodem voor paars-wit zou stilaan toch moeten bereikt zijn?

Ach, wat waren we naïef, want paars-wit vond opnieuw een gaatje in het al bodemloze vat om nog dieper te zakken. Was de actie van de fans kansloos? Ja, maar paars-wit was op dat moment al een halfuur kansloos op het veld. Tegen Gent dan maar? Die toonden ook niet al te veel in hun vierde wedstrijd en staan ook met 0 op 12.

De ene handsbal is de andere niet (in herhaling)

Het volledige weekend was er weer heel wat te doen over de arbitrage in België. Vooral de nieuwe handsbalregel wordt steeds meer een kluwen.

Deze keer werd hij wél volgens de letter helemaal gevolgd, maar Brandon Mechele beroerde de bal onder geen enkel beding bewust, met de handen op zijn rug. Zijn we op weg naar hockeytoestanden, waar op het voetje wordt gemikt? 

Beleving play-off 2

Op sommige velden was het opnieuw een langgerekte geeuw richting - nu al - het einde van play-off 2. En dan is het nog zes wedstrijden afzien.

Het moet gezegd: diverse trainers toonden zich dit weekend erg kritisch in de zaak en we kunnen ze ergens wel begrijpen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties