Reactie Wereld gaat open voor matchwinnaar van Cercle: "Ik kan niet ja of niet neen zeggen"

Wereld gaat open voor matchwinnaar van Cercle: "Ik kan niet ja of niet neen zeggen"
Foto: © photonews

Play-off 2 kan dienen om jonge talenten aan de oppervlakte te laten komen. Het lijkt dat dit aan het gebeuren is met de 20-jarige Nabil Alioui. De Marokkaanse Fransman schonk Cercle met zijn kopbaldoelpunt de zege tegen Waasland-Beveren. Bovendien doet hij het ook goed bij zijn nationale ploeg.

Alioui had misschien wel al eerder meer speelminuten mogen krijgen. "Volgens mij persoonlijk is alles correct verloopen. Ik was niet gefrustreerd, want we zijn met zijn allen een ploeg en hadden overwinningen nodig. De  ploeg komt voor alles. Ik heb daar geen problemen mee. Ik weet ook dat ik nog beter kan."

Concurreren met Bruno

Bovendien wordt hij geconfronteerd met concurrentie van ervaren spelers. "We zitten ook met spelers zoals Gianni Bruno, die goede matchen heeft gespeeld. De ploeg veranderen kan soms goed zijn, maar daar was op dit ogenblik geen nood aan. Ik begrijp dat, werk op training en geef het maximum om beter te worden."

Doelpuntenmaker voor 'Les Bleus'

Onlangs scoorde Alioui al twee keer in drie matchen voor de Franse U19. "Voor het vertrouwen en om de bal te voelen, heeft dat wel goed gedaan. De trainer van de nationale ploeg heeft mijn speelminuten elke match opgedreven. De eerste match was tegen Argentinië, de tweede tegen de VS en de derde tegen Noord-Korea. Het waren drie mooie matchen."

Blijven progressie maken is de boodschap voor deze jonge speler en dan is het afwachten wat volgend seizoen brengt. "Ik kan niet ja of niet neen zeggen op een eventuele terugkeer", zegt Alioui, die eigendom is van Monaco. "We hebben nog niet gepraat. De concentratie ligt op de volgende matchen en mijn toekomst zal zichzelf snel uitwijzen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties