Ex-speler over Rutten: "Die mens is blij dat hij er vanaf is"

Ex-speler over Rutten: "Die mens is blij dat hij er vanaf is"
Foto: © photonews

Het heeft nooit helemaal geklikt tussen Anderlecht en Fred Rutten. De coach had wel meerdere bedenkingen bij de werking in de nog naar zijn identiteit zoekende club. Ook Gille Van Binst had die indruk.

Net als Paul Van Himst meent Van Binst dat Rutten geen bezwaar zal gemaakt hebben tegen de verbreking van zijn contract. "Die mens is blij dat hij ervan af is, denk ik. Je moet als trainer maar eens werken in zo'n stal... Daar zitten geen leiders in die ploeg. Als je moet bouwen op een jongen van 17..."

"Dat had hij trouwens meer moeten doen. Dan waren de fans niet in opstand gekomen. Maar hij heeft de jeugd opzij geschoven. Als wat ik hoor juist is en ze hebben hem aangeraden om meer jeugd op te stellen... Dan is het een ezel dat hij dat niet gedaan heeft."

Maar hij zag vooral het bestuur in de fout gaan. "Coucke is een fantastisch zakenman, maar als je een voetbalclub wil runnen als een gewoon bedrijf... Nee, dat gaat niet. Hij heeft daar een hoop jonge mannekes binnengehaald met grote diploma's, maar niemand met affiniteit met de club. Die zijn allemaal buiten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties