Verschueren geeft meer uitleg: "Als we iemand vinden die perfect in de filosofie past, kan het snel gaan"

Verschueren geeft meer uitleg: "Als we iemand vinden die perfect in de filosofie past, kan het snel gaan"
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Michael Verschueren heeft meer uitleg gegeven over het vertrek van Fred Rutten. Dat was in onderling overleg, want de coach zag het zelf ook niet meer zitten. Dat liet hij alvast doorschijnen. Verschueren legt uit wat hij gaat doen met de vacante trainerspositie en met de rest van het seizoen.

Eerst en vooral het vertrek van Rutten: "Op onze wekelijkse vergadering heeft Fred Rutten ons laten weten dat hij volgend jaar geen deel meer wilde uitmaken van ons project. We hebben dan bekeken hoe we de laatste 6 wedstrijden zouden aanpakken."

"En Fred stond er zelf voor open om nu al te stoppen. Ik vind dat geen chaosmoment, ik vond het goed. Naar volgend seizoen toe kunnen we de zaken nu op een veel betere manier voorbereiden", zegt hij bij Sporza.

Ik denk dat we nu vooral gaan bouwen aan het Anderlecht van morgen

Verschueren gaat wel een nieuwe coach zoeken. Het is niet de bedoeling dat Belhocine aanblijft. "Momenteel zijn alle opties nog open. We willen geen trainer met een grote naam, maar eentje die in de filosofie van de club gelooft. Als we iemand vinden die perfect in dat plaatje past, dan kan het snel gaan. Die oefening zijn we nu aan het maken."

En Europees voetbal? "Mathematisch kan het nog, maar we moeten realistisch zijn. Als Antwerp normaal presteert, dan vrees ik dat het voor ons gedaan is. Maar zolang er een kans is, gaan we ervoor. Ik denk dat we nu vooral gaan bouwen aan het Anderlecht van morgen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties