18-jarige youngster (en broer van) maakt debuut in play-off 2: "Natuurlijk smaakt dit naar meer"
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties

Mathieu De Smet maakt debuut in play-off 2 bij Zulte Waregem

18-jarige youngster (en broer van) maakt debuut in play-off 2: "Natuurlijk smaakt dit naar meer"
Foto: © photonews

Mathieu De Smet (Zulte Waregem) is meer dan enkel de broer van Thibault (KAA Gent). Sinds dit weekend mag hij zich ook voetballer op het hoogste niveau noemen.

De aanvallende middenvelder mocht al mee op winterstage naar Marbella en was dit seizoen steeds bij de A-kern op training. Zes keer zat hij dit seizoen bovendien al op de bank voor Essevee, tegen Moeskroen was het tijd voor zijn debuut.

Dat werd er eentje van een klein uur. "Vrijdag vroeg de coach me na het middagmaal of ik er klaar voor was, toen had ik me al wat voorbereid dat ik zou mogen spelen tegen Moeskroen. Bij de bespreking zag ik mijn naam staan ... Ik heb mijn ouders meteen verwittigd, dan mijn broer en dan wat vrienden."

"Mijn broer kon niet komen kijken omdat hij zelf moest spelen met Gent, maar mijn ouders waren wel aanwezig. Natuurlijk smaakt dit naar meer, als je zoiets kan meemaken wil je zeker nog verdere stappen zetten. Hopelijk komen er nog kansen dit seizoen."

De Smet werkte de voorbije weken hard op training en zag zich daardoor beloond met een basisplaats. "Ik heb evolutie gemaakt in mijn snelheid van handelen en denken. Het gaat ook gewoon enorm veel sneller dan bij de beloften heb ik nu gemerkt. Theo Bongonda heeft me nog wat tips gegeven, net als Sammy Bossut en Davy De fauw."

Tevreden van mijn youngsters

Het shirt waarmee De Smet speelde? Dat was al gegeerd door supporters en familieleden, maar de aanvallende middenvelder gaat het zelf houden als aandenken. "Mijn broer heeft dat ook gedaan, dus misschien kunnen we ze naast elkaar hangen", kon er een lachje af.

En coach Dury? Ook die was tevreden van wat zijn youngster liet zien: "Ja, ik ben tevreden van hem - net als van mijn andere jongeling Pletinckx. Hij speelde een goed halfuur en was aanwezig, dat is een goede zaak."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties