Gent-verdediger keert terug naar Anderlecht, de club waar het voor hem begon: "Misschien was dat niet de juiste keuze"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 1 reacties

Timothy Derijck kreeg bij Anderlecht zijn jeugdopleiding

Gent-verdediger keert terug naar Anderlecht, de club waar het voor hem begon: "Misschien was dat niet de juiste keuze"
Foto: © photonews

Timothy Derijck keert vandaag terug naar de club waar hij zijn opleiding genoot: RSC Anderlecht. Daar kon hij nooit doorbreken, maar bij AA Gent staat hij toch weer in de basis na een moeilijk begin. "De crisis bij Anderlecht doet mij ook pijn."

Derijck trok in 2005 de deur in het Astridpark toe en trok naar Feyenoord. "Ik was ontgoocheld. De laatste wedstrijd van dat seizoen stond er niets op het spel. Ik kreeg te horen dat ik zou spelen. Uiteindelijk bleek daar niets van. Toen is iets gebroken in mij.Ik weet niet of dat de goede beslissing was. Feyenoord is natuurlijk een grote club. Maar ik had ook op Anderlecht kunnen doorbreken, denk ik. Dat is jeugdig enthousiasme, zeker? Of koppigheid. Noem het maar zo", zegt hij in De Zondag.

Maar hij heeft nog een band met de club en wat er nu gebeurt doet hem toch wel pijn. "Jawel. Ik ben niet rancuneus, hoor. Ik heb daar alle kansen gekregen om een betere voetballer te worden. Anderlecht is een grote club. Wat nu gebeurt, is héél spijtig. Ik had dit niet durven denken in het begin van het seizoen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties