Analyse Waren we te streng? Fans Anderlecht zijn realistischer: "Van ezels maak je geen koerspaarden"

Waren we te streng? Fans Anderlecht zijn realistischer: "Van ezels maak je geen koerspaarden"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nee, Anderlecht-Gent was geen aangenaam kijkstuk. Weinig kansen en amper een deftig ineengestoken aanval, dat was geen reclame voor play-off 1. Maar desondanks hoorde je buiten het stadion en op de persconferentie positieve noten. Realisme heeft toegeslagen in het Constant Vanden Stock-stadion.

De teneur bij alle journalisten was negatief: "Wat gaan we hier nu over schrijven?" en "Tedoeme, we hebben voor dinsdag twee pagina's open liggen van die match." Met wat Karim Belhocine achteraf vertelde gaan die ook niet gevuld geraken: "Ik heb positieve zaken gezien waarop we kunnen bouwen."

Realisme

Opmerkelijk genoeg trok dat zich door voor de vip-ingang. "Het was toch zo slecht niet?", vroeg een fan die de teleurstelling opmerkte. "Er stond een organisatie en Verschaeren is er toch een paar keer doorgekomen? Je kan van ezels geen koerspaarden maken op twee weken tijd. Die mannen hebben in de reguliere competitie amper punten gepakt tegen de topploegen hé."

En je kan niet anders dan de man gelijk geven. Dat deze kern van Anderlecht kwalitatief te zwak is, weet iedereen nu ook wel. Je kan geen mirakels verwachten. Maar dat deden de supporters wel. Elke keer ze een glimp van beterschap zagen, leken ze er weer in te geloven.

Dat heeft nu plaatsgemaakt voor gezonder realisme. De hoop is vervlogen, het is nu wachten wat er deze zomer en de komende transferperiodes gaat gebeuren. Want dat is ook doorgedrongen: dit los je niet in één seizoen op. Er zal geduld moeten uitgeoefend worden.

Jeugd is dé strohalm

Tot dan is de strohalm waar ze zich aan vasthouden de jeugd. Hopen dat er nog meer talent uit de kweekvijver van Neerpede komt. Honderden fans reisden zaterdag af naar Amsterdam, waar de Future Cup gespeeld wordt. Waarschijnlijk zijn er vandaag weer zoveel aanwezig om hun U17 de halve finales tegen Ajax te zien spelen. 

"In Youth we Trust!" Naar het beeld van Ajax, dat door Michael Verschueren zelf werd opgehangen. Hopen dat paars-wit ergens toch een voorbeeld kan nemen aan Ajax. Maar eerst ook: opkuisen in die kern, wat ongeveer de moeilijkste taak is waar een sportief manager ooit voor gestaan heeft.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties