Coucke vertelt hoe peperdure floptransfer tot stand kwam
Simon Wauters
Simon Wauters
| 27 reacties

Marc Coucke geeft Hein Vanhaezebrouck de schuld voor de transfer van Bubacarr Sanneh

Coucke vertelt hoe peperdure floptransfer tot stand kwam
Foto: © photonews

De transfer van Bubacarr Sanneh lijkt steeds meer één van de grootste flops uit de geschiedenis van Anderlecht te worden. Voorzitter Marc Coucke gaf dinsdagavond wat meer uitleg.

De Gambiaanse verdediger kwam ter sprake in Van Gils en Gasten.’Net als voor de fans die de laatste weken in opstand kwamen, schoof Coucke ook hier de zwarte piet door naar ex-coach Hein Vanhaezebrouck.

"We hadden absoluut een extra centrale verdediger nodig en de scouting kwam met vijf namen”, stak Coucke van wal. “Wie beslist ? De coach. Hij zei: die twee wil ik, die drie anderen absoluut niet. Die twee, dat waren een verdediger uit de Franse tweede klasse die 12 miljoen kostte en Sanneh, die ook 12 miljoen kostte. Dat waren zijn keuzes.”

Coucke heeft vooral spijt dat hij één van die drie andere namen niet naar Anderlecht haalde: "Bij die drie anderen zit er nu eentje die in de Franse eerste klasse elke match speelt en de helft van de wedstrijden man van de match is. Maar hij wou er niet naar kijken. Verschrikkelijk."

“Op de voorlaatste dag van de transferperiode zakte de prijs naar 8 miljoen euro. Dan zit je daar en zeg je: coach, please, die andere namen. Neen, neen, het is deze speler of de andere”, aldus Coucke.

"Maar ik wou voor de supporters niet beginnen zonder goeie centrale verdediger en dan zeg je oké."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties