Ervaren spitsen over Jelle Van Damme: "Elke ploeg moet zo'n speler hebben" & "Niet kwaadaardig"
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 39 reacties

Leye, Harbaoui en De Sutter over de reputatie van Jelle Van Damme

Ervaren spitsen over Jelle Van Damme: "Elke ploeg moet zo'n speler hebben" & "Niet kwaadaardig"

Op paasmaandag wees iedereen bij Club Brugge naar Jelle Van Damme na de 0-0 tegen Antwerp. Of beter, naar de VAR en de scheidsrechter die een overduidelijke strafschopfout van de verdediger op Openda niet hadden gezien.

Van Damme zelf reageerde niet op de heisa, bijna niemand bij Antwerp. Maar wat vinden de aanvallers die al vaak tegenover hem stonden nu eigenlijk van Van Damme?

Harbaoui

"Het is geen lolletje om tegen Jelle te spelen", aldus Hamdi Harbaoui, die al heel wat robbertjes met Van Damme heeft uitgevochten. "De focus ligt nu een beetje te veel op zijn laatste wedstrijd. Hij had wel een gele kaart mogen krijgen."

"Maar Jelle is niet kwaadaardig of zo. Voetbal is nu eenmaal een mannelijke sport, maar voor zover ik weet heeft hij nog nooit iemand geblesseerd", aldus de Tunesiër bij Het Laatste Nieuws.

De Sutter

Tom De Sutter heeft Van Damme als ploegmaat gekend en als tegenstrever. "Jelle gaat door een muur als het moet. Zo'n type spreekt iedereen aan. Zijn drang om te winnen maakte hem erg geliefd bij de fans."

"Keihard, maar fair. Hij kan je onder de grond stoppen en vijf seconden later laat hij je lachen. Hij praat wel tijdens een wedstrijd, maar niet om je te provoceren. Hij komt wel eens te laat met een tackle, maar niet om iemand bewust pijn te doen", zei De Sutter.

Leye

"Elke ploeg zou zo'n speler moeten hebben. Uiteraard heeft hij me af en toe een tik verkocht, maar ik heb er hem ook uitgedeeld en dan doet hij daar niet flauw over", zei Mbaye Leye over Van Damme.

"Ik zou nog het liefst vaker tegenstanders zoals Jelle tegenkomen. Hij is niet hypocriet en als je na de wedstrijd met hem praat, blijkt hij een charmante jongen. Je kan het Jelle toch moeilijk kwalijk nemen dat de scheidsrechter en de VAR niet ingrepen", aldus de aanvaller van Moeskroen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties