Bekentenis voorzitter Huyck brengt Waasland-Beveren in vieze papieren

Simon Wauters
Simon Wauters
| 74 reacties
Bekentenis voorzitter Huyck brengt Waasland-Beveren in vieze papieren

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Er komen steeds meer details naar boven in de zaak rond de mogelijke degradatie van KV Mechelen en Waasland-Beveren naar 1B.

Waasland-Beveren was er dinsdag als de kippen bij om te melden dat de club geen enkele schuld trof, maar zo zwart-wit blijkt de zaak toch niet te zijn.

Volgens artikel B2006 van het bondsreglement kan “het niet melden van een poging tot omkoping” namelijk leiden tot degradatie. En laat Dirk Huyck, voorzitter van Waasland-Beveren nu net dat hebben toegegeven.

Volgens Het Nieuwsblad bekende Huyck tijdens zijn ondervraging op 11 oktober 2018 dat Dejan hem een financieel voorstel deed om de wedstrijd op het veld van KV Mechelen te beïnvloeden.

Veljkovic zou Huyck én Waasland-Beveren samen meer dan honderdduizend euro hebben geboden.

In een gesprek met zijn collega Olivier Swolfs  (financieel directeur van Waasland-Beveren) zei Huyck dat hij “geen probleem had om te helpen, maar niet wist hoe hij dat kon doen zonder zelf risico te lopen.”

Bij Waasland-Beveren zijn ze zich van geen kwaad bewust. “Meneer Huyck heeft niet aan competitievervalsing gedaan. Hij wist niet dat er een meldingsplicht bestond”, verklaarde de advocaat van Huyck.

Voor Waasland-Beveren wordt het bang afwachten wat er in de komende weken zal worden beslist.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties