De 13 op 18 van Antwerp en het grote gelijk van Laszlo Bölöni

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 35 reacties
De 13 op 18 van Antwerp en het grote gelijk van Laszlo Bölöni

Volg Antwerp nu via WhatsApp!

Vorig jaar -en nu eigenlijk nog steeds- werd Laszlo Bölöni soms verguisd voor het viriele spel dat hij bracht met Antwerp. Nu is de flegmatische Roemeen genomineerd door de Pro League voor beste trainer van het jaar.

Het zou wat zijn: Laszlo Bölöni die tien jaar na zijn eerste onderscheiding als ‘Trainer van het Jaar’ opnieuw op het hoogste schavotje mag staan. Zover zal het waarschijnlijk niet komen, want Bolöni noch Ivan Leko zal (kampioenenmaker) Philippe Clement de kaas van onder het brood kunnen halen.

Het tijdstip van de nominatie kon ook niet beter komen, net na de 13 op 18 van de Great Old in play-off 1. Maar ook ondanks die puike resultaten blijft er flink wat kritiek komen op de speelwijze van Antwerp. Onder meer na de vijf gele kaarten op minder dan twintig minuten tijd tegen Standard.

Grootste compliment

Spelers van de tegenpartij laten zich van de wijs brengen door de kracht en de (gezonde) agressiviteit en trainers passen hun wedstrijdplan aan tegen  Antwerp. Als trainer is dat een van de grootste complimenten die je kan krijgen.

Zo liet Ivan Leko Openda starten om meer diepte te brengen en om uit het duel te spelen. Siebe Schrijvers, iemand die de bal graag iets lager komt oppikken, werd opgeofferd. Bovendien slaagde Antwerp er als enige in om Genk van het maximum der punten te houden in play-off 1.

De verklaring voor de sterke reeks van Antwerp is volgens Bölöni niet moeilijk om te verklaren. Analisten en kenners riepen om aanpassing. "Wel, wij zijn gewoon ons spel blijven spelen en we zijn ons nog iets meer gaan toeleggen op de details”, aldus de eigenwijze Roemeen.

Vooral niet te veel veranderen, dat is dus ‘het geheim’ van de trainer van Antwerp. Niet wat tactiek betreft en ook niet op het vlak van spelers. Roteren doet de Roemeen zelden.

De spelers bedanken hem voor het vertrouwen en Bölöni is zijn groep ook bijzonder dankbaar voor hun plichtsbewustheid en toewijding. Misschien is het nog wat vroeg om over het grote gelijk van Bölöni te spreken, dat zullen we binnen vier speeldagen pas weten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties