Bondscoach nationale U17 rekent op toptalenten Anderlecht voor EK-goud

Simon Wauters
Simon Wauters
| 3 reacties
Bondscoach nationale U17 rekent op toptalenten Anderlecht voor EK-goud
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vrijdag begint de nationale U17 aan het EK in Ierland. Bondscoach Bob Browaeys gelooft dat zijn jongens héél ver kunnen geraken.

België zit in een groep met Tsjechië, Griekenland en Ierland. Browaeys vertelt tegenover Het Laatste Nieuws dat hij vooral vreest voor de eerste wedstrijd tegen de Tsjechen: “Zij combineren fysiek met efficiënt voetbal. Maar natuurlijk houden we ook rekening met Griekenland en Ierland, de twee andere tegenstanders. Als gastland kan je altijd iets meer, dus ook de Ieren zullen een taaie klant zijn.”

Als België na de groepsfase ook de kwartfinale overleeft, mag het volgend jaar naar het WK in Brazilië. “Dat is uniek, maar we bekijken het stap voor stap.”

“Ik merk dat deze groep opvallend volwassen omgaat met onze deelname aan het EK. De spelers zijn zelfzeker, mentaal zijn ze klaar om zover mogelijk te geraken. Ze moeten dromen van een gouden medaille.”

Voor die –gouden- medaille kijkt Browaeys in de eerste plaats naar twee spelers van Anderlecht: Jérémy Doku mocht al een paar keer invallen bij de hoofdmacht van Anderlecht en kapitein Marco Kana tekende deze week zijn eerste profcontract bij paars-wit.

Net voor de afreis naar Ierland kregen de Jonge Duivels nog een motivatiespeech van bondscoach Roberto Martínez: “Hij volgt ons van nabij. Zo komt hij ook kijken naar onze groepswedstrijd tegen Ierland kijken. Een enorme stimulans voor de spelers”, besluit Browaeys.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties