Geleende spelers waren dit seizoen van goudwaarde bij clubs uit play-off 1
Simon Wauters
Simon Wauters
| 6 reacties

Onder meer Alexander Sörloth, Zinho Vanheusden en Yannick Bolasie waren een versterking voor de Jupiler Pro League

Geleende spelers waren dit seizoen van goudwaarde bij clubs uit play-off 1

De afgelopen maanden voetbalden bij de clubs uit play-off 1 tien spelers op uitleenbasis. Eentje kwam er helemaal niet aan te pas, anderen groeiden al snel uit tot smaakmakers. Een overzicht.

Racing Genk

In januari streek Junya Ito neer in Limburg. Hij werd gehuurd van de Japanse tweedeklasser Kashiwa Reysol. Hij paste zich echter razendsnel aan en stond in play-off 1 negen keer in de basis bij de kampioen. Het hoeft geen twijfel dat Genk de aankoopoptie in zijn contract zal lichten.

Standard

De Rouches huurden dit seizoen vier spelers. Senna Miangue kwam er amper aan te pas en keert deze zomer wellicht terug naar Cagliari. Obbi Oulare was dan weer maanden out met een scheenbeenbreuk. Toch nam Standard de spits onlangs voor drie miljoen over van Watford.

Zinho Vanheusden was dit seizoen een absolute sterkhouder bij de Rouches. De negentienjarige is wel een paar maand out met een knieblessure. Standard zou hem graag nog een jaartje langer in Luik houden.

Sinds januari huurt Standard ook Alen Halilovic van AC Milan. De aanvallende middenvelder was in februari en maart vooral invaller, maar wist in play-off 1 toch een basisplaats af te dwingen. Het is nog onduidelijk of Standard zijn aankoopoptie zal lichten.

Antwerp

Antwerp huurt Lior Refaelov dit seizoen technisch gezien van Club Brugge. In Brugge loopt zijn contract deze zomer echter af. Vanaf 1 juli is hij ook officieel eigendom van Antwerp.  Met tien doelpunten en vier assists had Refaelov een groot aandeel in het sterk seizoen van The Great Old.

AA Gent

Gent huurt dit seizoen niet één, maar twee spelers.

Alexander Sörloth arriveerde in januari en scoorde meteen het enige doelpunt tegen Anderlecht. Hoewel hij zeker ook slechte wedstrijden speelde, was hij erg belangrijk voor de Buffalo’s. Deze zomer keert hij in principe terug naar Crystal Palace.

Veel minder bekend is dat ook Anderson Arroyo op uitleenbasis voor Gent speelt. De linksachter wordt gehuurd van Liverpool, maar voetbalde dit seizoen geen minuut.

Anderlecht

Ondanks het historisch slechte seizoen waren de twee huurlingen erg belangrijk voor Anderlecht. Landry Dimata is al maanden buiten strijd, maar scoorde toch dertien keer in twintig wedstrijden. Anderlecht betaalde intussen vijf miljoen euro om de spits definitief over te nemen van Wolfsburg.

Anderlecht eindigde laatste in play-off 1, maar zonder Yannick Bolasie was het misschien zelfs niet bij de eerste zes geraakt. Zo scoorde hij tegen Antwerp de late winning goal, zorgde hij voor een punt door twee keer te scoren tegen Club Brugge en maakte hij het openingsdoelpunt tegen KV Oostende.

Bolasie verklaarde intussen dat hij ‘niet meteen nee’ zegt tegen Anderlecht, maar de kans dat de club nog maar in de buurt wil/kan komen van zijn loon in Engeland is erg klein.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties