OFFICIEEL: KV Mechelen neemt na vele jaren afscheid van boegbeeld
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 13 reacties

Seth De Witte krijgt geen nieuw contract bij KV Mechelen

OFFICIEEL: KV Mechelen neemt na vele jaren afscheid van boegbeeld
Foto: © photonews

Na het op sportief vlak wonderbaarlijke seizoen voor KV Mechelen met titel en bekerwinst, zal er al zeker één speler geen deel meer uitmaken van de kern voor de volgende campagne. Malinwa heeft immers geen nieuwe overeenkomst bereikt met Seth De Witte, wiens contract afliep.

De kampioen uit eerste klasse B heeft het nieuws bevestigd op zijn website. "KV Mechelen wil Seth bedanken voor zijn vele jaren inzet op en naast het veld. De kapitein met het nummer 4 voetbalde maar liefst in 238 officiële wedstrijden voor stamnummer 25", klinkt het. De Witte speelde sinds 2010 bij KVM nadat hij overkwam van rivaal Lierse.

Van verdediger naar middenvelder

In zijn negen jaar bij de club belichaamde De Witte zowat het DNA van Malinwa: passie en strijd. Niet verwonderlijk dat hij het tot aanvoerder schopte. Het seizoen 2017-2018 verliep voor hem net als voor de ploeg matig, maar een rol op het middenveld - vaak als invaller - lag hem in 1B beter.

In de bekerfinale tegen AA Gent was er wel een basisplaats voor hem weggelegd. Als toetje mocht hij als aanvoerder de beker in de lucht steken. Naar verluidt deed het Mechelse bestuur hem enkel een nieuw contractvoorstel aan sterk verminderde financiële voorwaarden. De Witte hield er wel aan de supporters van KV Mechelen via de sociale media te bedanken.

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 1/16 Finales

Nieuwste reacties