Vanderhaeghe legt uit waarom hij door het lint ging: "Uitsluiting was niet terecht"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 5 reacties

Yves Vanderhaeghe vindt niet dat hij te ver ging

Vanderhaeghe legt uit waarom hij door het lint ging: "Uitsluiting was niet terecht"
Foto: © photonews

Yves Vanderhaeghe mocht in de slotfase van het duel tegen Charleroi de tribunes gaan opzoeken. Hij ging door het lint en riep tegen de scheidsrechter. Die stuurde hem weg van het veld. De trainer van Kortrijk geeft zijn versie van de feiten...

Vanderhaeghe kon zich ineens niet meer inhouden. "Ik denk dat het ook logisch is dat ik emotioneel was. We staan achter, gaan alleen door in de 16 en krijgen misschien een kans om gelijk te maken, maar plots wordt er gefloten voor een fout. Ik zou niet weten waarom. Er was geen fout. Integendeel."

"Mijn eliminatie van het veld was een verdoezeling van hun fout. Ik heb niets onbeleefds gezegd. Ik heb de 4e scheidsrechter wel horen zeggen dat ik een halve meter buiten mijn vak stond. Maar kom, het is een finalewedstrijd. Dan is er emotie."

In ieder geval zal Vanderhaeghe de prijs moeten betalen. "Mijn uitsluiting was echt niet terecht. Iedereen was enorm verbaasd toen de scheidsrechter floot. Maar als je reageert, ben je de dupe. Ik vind het wel erg dat ik nu 5.000 euro zal moeten betalen. Dat is enorm veel geld."

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties