Pelé Mboyo is erg duidelijk: "Grootste slag ooit in het Belgisch voetbal"

Pelé Mboyo is erg duidelijk: "Grootste slag ooit in het Belgisch voetbal"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vincent Kompany is de nieuwe speler-trainer bij RSC Anderlecht. Pelé Mboyo zat zelf ook nog bij de jeugd van RSC Anderlecht en kent de verdediger goed.

Pelé Mboyo heeft bij de jeugd van RSC Anderlecht zelfs nog samen gespeeld met Vincent Kompany, al zijn de carrières daarna een heel andere richting uitgegaan. "We hebben elkaar nog niet gesproken sinds het nieuws over zijn terugkeer, maar we gaan elkaar nog wel zien", aldus Mboyo tegenover onze redactie.

"Ik was verrast door zijn keuze. Het is een enorme kans, een enorme deal. Misschien wel de grootste ooit in het Belgisch voetbal", is hij onder de indruk van de daadkracht van Anderlecht. "Hij was een titularis bij de kampioen van Engeland en komt terug naar België, wow!"

"Kompany is een kind van de club. De directie heeft heel sterk gehandeld. Natuurlijk wordt het nog afwachten hoe hij de combinatie speler-trainer zal afwerken. Maar dat hij coach zou worden? Dat is geen verbazing voor me. Ik hoop dat alles goed gaat voor hem."

Mboyo zelf? Die wil ook wel coach worden: "Ik heb die zin zeker. Ik laat me ook door Guardiola inspireren en volgde al lessen voor ik naar Saoedi-Arabië vertrok. Het was een mooie kans voor mij om naar Saoedi-Arabië te gaan, maar ik keer terug."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties