Francky Dury ziet aanwinsten in voetsporen treden van Théo Bongonda
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

Dury wil Humphreys en Oberlin even goed zien ontwikkelen als Bongonda

Francky Dury ziet aanwinsten in voetsporen treden van Théo Bongonda
Foto: © photonews

Bij Zulte Waregem hopen ze om toch weer wat hoger te kunnen mikken dan de elfde plaats van voorbije seizoen. De steeds beter wordende Théo Bongonda was wel een lichtpunt in de vorige campagne. Bongonda is inmiddels vertrokken, maar Dury denkt dat Humphreys en Oberlin ook mooie dingen kunnen tonen.

Al zal het wel niet zo evident zijn voor de Engelsman en de Zwitser om onmiddellijk te presteren. "De twee spelers die we net hebben aangetrokken, Humphreys en Oberlin, zijn jongens die net uit vakantie terugkomen. Het is niet zo gemakkelijk. Maar als je vier weken uit het voetbal geweest bent, hunker je opnieuw naar trainingen."

Ze voldeden alvast aan de profielen waar Essevee naar op zoek was. "We zochten vooraan iemand die diepte, snelheid en scorend vermogen heeft. Oberlin is iemand die vorig jaar met Bazel nog in de Champions League heeft gevoetbald. Humphreys is iemand die de laatste vijf jaar zijn opleiding gehad heeft bij Manchester City en afgelopen seizoen nog met de besten ter wereld trainde."

Hier kans op speelminuten op het hoogste niveau

Deze youngsters laten doorgroeien, is één van Dury's belangrijkste taken dit seizoen. "Als we die jongens kunnen ontwikkelen, denk ik dat we kunnen genieten zoals we dit jaar genoten hebben van Bongonda. We gaan ambitieus van start, maar als we er niet bij geraken in play-off 1, moeten we ervoor zorgen dat we goede, jonge spelers ontwikkeld hebben. Zodoende dat we budgettair eens zaken kunnen doen."

Humphreys van zijn kant kijkt alvast uit naar de ontwikkeling bij Essevee: "Ik kon naar de Premier League, maar zou ik dan veel spelen? Misschien kom ik dan bij een B-team opnieuw terecht ... Hier heb ik kans op speelminuten op het hoogste niveau, ik ben er klaar voor", aldus de centrale verdediger.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties