Hoofdaandeelhouder KV Mechelen opgelucht en blikt vooruit: "Deze ploeg hoort misschien wel thuis in de linkerkolom"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 74 reacties

Hoofdaandeelhouder KV Mechelen, Dieter Penninck, hoopt dat de UEFA rekening houdt met uitspraak BAS

Hoofdaandeelhouder KV Mechelen opgelucht en blikt vooruit: "Deze ploeg hoort misschien wel thuis in de linkerkolom"
Foto: © photonews

De wereld ziet er in Mechelen heel wat mooier uit dan in de rest van Antwerpen. KV Mechelen mag in 1A aantreden en dat was reden tot euforie. Hoofdaandeelhouder Dieter Penninckx kan nu met gerust hart meewerken aan de versterking van de ploeg.

KVM profiteerde van de hiaten in het bondsreglement. "Dat was vanaf het begin ons hoofdargument om niet te degraderen", zegt Penninckx in HLN. "Het verbaasde mij al dat de Geschillencommissie ons daarin niet was gevolgd, we zijn blij dat het BAS dat nu wel doet."

Daarmee zijn ze wel nog niet vrijgesproken van matchfixing. "Het BAS zal nu in de komende weken oordelen voor de andere elementen in het onderzoek, maar ook daar beschikken wij over een sterk dossier. De club verdient geen straf, de club heeft niets misdaan, de club is onschuldig", beweert Penninckx. 

We hebben Europa verdiend

De argumentatie blijft dus hetzelfde: de club had geen weet van wat individuen bekokstoofden. Maar nu kan het overgebleven bestuur wel werk maken van de versterking van de kern. "Tot nu toe zat daar een rem op. Al denk ik dat we ook zonder grote transfers voldoende gewapend zijn om competitief te zijn. Deze ploeg hoorde al thuis in 1A en misschien zelfs in de linkerkolom."

De UEFA heeft ook wel nog iets te zeggen. Zij kunnen KVM nog uitsluiten van Europees voetbal. "Dat we in 1A spelen, is belangrijker dan dat Europese verhaal, maar wij hebben onze mooiste successen geboekt in Europa, het zou schitterend zijn om volgend seizoen Europees te spelen. We hebben dat verdiend."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties