Simon Davies: "We kiezen voor de besten, ongeacht hun leeftijd"

Simon Davies: "We kiezen voor de besten, ongeacht hun leeftijd"
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Met welke namen Anderlecht dit weekend op het terrein zal komen, is moeilijk in te schatten. Wat zeker is, is dat enkele youngsters hun kans zullen krijgen. In een gesprek met GvA gaat de Welshman dieper in op de jongeren in zijn kern.

Davies: “Jonge spelers maken zich sneller een nieuw spelsysteem eigen, omdat ze veel minder voorgeprogrammeerd zijn dan ervaren voetballers. Wanneer we de ploeg opstellen, kiezen we voor de besten, zonder favoriet of verborgen agenda.”

Al wordt er wel alles aan gedaan om de jongelingen met hun voetjes op de grond te houden: “We eisen van de jongens dat ze met hun voeten op de grond blijven, naar het voorbeeld van Vincent Kompany. Ze hebben nog een hele weg af te leggen. Het is niet omdat ze enkele matchen met de A-ploeg spelen dat ze moeten zweven”, aldus Davies.

Yari Verschaeren

Yari Verschaeren, een van de weinige paars-witte lichtpunten vorig seizoen, staat voor het jaar van bevestiging en zal het een stuk lastiger krijgen dan verleden seizoen. Ook Simon Davies beseft dit maar al te goed: “In het eerste jaar komen youngsters uit het niets. Ze zijn nog onbekend voor hun tegenstanders en ze krijgen nog veel meer vrijheid. Verschaeren weet dat hij dit jaar extra kort bewaakt zal worden en dat hij harder zal moeten werken om de ruimtes te vinden. Maar dat is nu eenmaal hoe toppers gemaakt worden.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties