Interview Vargas is klaar voor zijn terugkeer naar Anderlecht: "Ik wil mijn kinderen liever tonen wat ik bereikte dan dat ik hen een Ferrari kan geven"
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Oostende
| 12 reacties

Ronald Vargas wil in Anderlecht zich weer laten tonen in eerste match met Oostende

Vargas is klaar voor zijn terugkeer naar Anderlecht: "Ik wil mijn kinderen liever tonen wat ik bereikte dan dat ik hen een Ferrari kan geven"
Foto: © photonews

Donderdagmiddag 12u30, Ronald Vargas sloft als laatste uit de kleedkamer in Sportpark De Schorre. "Ik haat dit weer", zal hij even later fulmineren. De Venezolaanse middenvelder had net anderhalf uur gepuft in een 35 graden. Maar zondag zullen de registers opengaan in het Astridpark.

Ronald, ik weet dat je niet graag meer over het verleden spreekt, maar toch... Anderlecht?

"(lacht) Het is nu eenmaal een deel van mijn verleden hé. Het gaat speciaal blijven. Anderlecht is mijn ex-team en het laatste team waar ik voor speelde voor ik vertrok uit België. Er zullen goeie herinneringen bovenkomen, maar ook die slechte van al die kwetsures. Ik was deel van die familie, dat zal altijd zo blijven."

En je kan direct Vincent Kompany tegenkomen...

"Ik ken hem niet echt, ik zag hem wel een paar keer op Neerpede toen. Maar iedereen kent hem natuurlijk wel. Ik weet niet hoever ze staan, maar er zal wel meer druk op hen zijn. Ze spelen thuis en Anderlecht heeft een andere rol in deze competitie dan wij. We gaan er wel alles aan doen om het hen moeilijk te maken."

Vergelijk eens de Vargas van toen en nu...

"Ik ben veel beter dan toen ik vertrok. Ik voelde me niet zo goed daar, dat weet iedereen. Dat had grotendeels te maken met al die blessures. Ik had een slecht gevoel in mijn knie, de hele tijd. Maar sindsdien is dat wel opgelost. Ik speelde in verschillende landen en je pikt overal de beste zaken op. Ik heb een stuk meer ervaring, maar ben wel nog steeds dezelfde creatieve speler."

Maar je positie lijkt wel te gaan veranderen.

"Ja, ik speel nu als winger (links). De laatste vier jaar speelde ik als 10 of 8. Maar het is een positie die ik nog speelde, ik kan me daaraan aanpassen. Ik zie ook dat we veel jonge en snelle spelers hebben, dus ik moet hard werken."

Je zei al een paar keer dat je geen revanchegevoelens hebt. Maar wil je je toch niet laten zien? Wil je niet tonen dat je nog steeds kan wat je bij Brugge liet zien?

"Ik heb geen wraakgevoelens, ook niet met Brugge. Dat zou ik meer moeten hebben dan met Anderlecht, want bij Club vertrok ik met ruzie. Maar dat was enkel met de voorzitter en die is nu weg. Iedereen weet wie ik ben en wat ik kan. Ik steek geen energie in revanche, daarvoor is het leven te kort. Zeker een voetballeven."

Dit Oostende moet beter doen dan vorig seizoen. Hoe schat jij dat in?

"Tuurlijk moeten we beter doen. Dat moet de ambitie van iedereen zijn. Kijk, ik wil op het einde van mijn carrière aan mijn zoon of dochter liever tonen wat ik bereikt heb, dan dat ik hen een Ferrari kan geven voor hun 18de verjaardag. Ik denk dat ze trotser zullen zijn als ik toon wat ik betekend heb, dan dat ik 20 miljoen op mijn bankrekening heb staan."

Mooie filosofie... Je bent hier echt weer ingeburgerd.

"Ik hou van dit land. Ik zie me hier de rest van mijn leven blijven. Mijn vrouw is van hier, mijn hond is hier, misschien straks kinderen... Alleen mag het niet zo warm meer worden. (schatert) Ik ben al lang weg uit Zuid-Amerika hé.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties