Mechelse supporters en Dante Vanzeir sluiten elkaar helemaal in de harten: "Benieuwd wat het gaat geven als ik thuis eens ga scoren ..."

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 3 reacties
Mechelse supporters en Dante Vanzeir sluiten elkaar helemaal in de harten: "Benieuwd wat het gaat geven als ik thuis eens ga scoren ..."
Foto: © photonews

Weet u het nog, de finale van 1B tussen KV Mechelen en Beerschot? Dante Vanzeir pakte toen na een doelpunt Achter de Kazerne uit met een t-shirt "All 4 Dries", dat voor de spionkop van Mechelen ietwat verkeerd uitpakte. Nu speelt hij bij Malinwa, tegen Essevee kreeg hij alvast véél applaus.

Het was toch nog wat afwachten wat de fans zouden gaan doen, want echt duidelijke richtlijnen vielen er vooraf nergens te bespeuren. "Maar iedereen verdient een kans bij onze ploeg", klonk het bij de Mechelse fans.

Hét moment van de finale in 1B vorig seizoen tussen KV Mechelen en Beerschot

"Je moet er toch ook wel wat lef voor hebben om bij KV Mechelen te willen komen spelen na wat er gebeurd is. Het toont dat hij er wil voor gaan, zo iemand is dan zeker en vast welkom." Het gevolg: een staande ovatie van de bezoekende fans bij de invalbeurt van Vanzeir in het Regenboogstadion.

Luid applaus van de fans

"Top wat ze gedaan hebben. De spelers zijn natuurlijk vooral bezig met hun vak op het veld en op het spelen. Ik ben blij dat ik nu voor KV Mechelen kan uitkomen, hoe ze me ontvangen hebben op het veld van Zulte Waregem, was een mooi statement van hen. Echt schitterend. Dat geeft me een extra boost om me te laten zien voor hen dit seizoen", aldus Dante Vanzeir tegenover Voetbalkrant.com over de zaak.

"De groep is heel chill, heel rustig. Ik voel me hier echt wel meteen goed opgenomen en daar maakte ik me ook geen zorgen in. Ik ben blij dat ik meteen in de selectie zat en mocht invallen, dat gaf ook van de coach uit vertrouwen. Doordat ik tegen Genk niet mag spelen, kan ik nog wat verder schaven aan de details."

Echt een mooi statement van de supporters

"Het is jammer dat ik tegen Genk niet kan spelen natuurlijk, maar ze gaan het zeker niet makkelijk krijgen in Mechelen. De sfeer Achter de Kazerne doet toch iets. Ik heb het met Beerschot meegemaakt vorig jaar: het geeft toch wel wat druk om voor 15.000 supporters te spelen."

"Ik heb vorig jaar de sfeer daar al eens ontvangen, weliswaar op een andere manier. Als je kan scoren, met die 15.000 fans achter u ... Ik ben heel benieuwd wat het gaat geven als ik eens thuis een goaltje kan maken voor Mechelen." Wij zijn ook benieuwd, Dante ...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties