Interview 18-jarige Lutonda (Anderlecht) toont opvallend veel realisme: "We pakken nog te veel goals door mij"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 8 reacties

Thierry Lutonda (18) toont de mentaliteit die Vincent Kompany bij de jongeren wil zien

18-jarige Lutonda (Anderlecht) toont opvallend veel realisme: "We pakken nog te veel goals door mij"
Foto: © photonews

Thierry Lutonda heeft zondag zijn eerste officiële minuten bij Anderlecht mogen rondmaken. Verrassend genoeg koos Vincent Kompany voor Hotman El Kababri op de rechtsachter, terwijl iedereen daar de 18-jarige jeugdinternational verwacht had. "We pakken nog goals door mijn schuld", geeft hij toe.

Waar heeft Lutonda tijdens de voorbereiding niet gespeeld? Linksachter, rechtsachter, linksvoor, zelfs centraal op het middenveld... "Ik heb een goeie voorbereiding achter de rug. In het begin was het toch wel moeilijk om me te integreren, maar daarna heb ik ritme opgedaan."

"Ik moet werken voor mijn plaats. Ik weet dat ik nog meer moet doen om de coach helemaal te overtuigen", aldus Lutonda. "In het begin was ik wel geïntimideerd door jongens als Nasri en Kompany, maar hun aanwezigheid is enkel goed voor de jeugd."

De plaats die meteen beschikbaar is, is die van rechtsachter. Maar daar heeft hij eigenlijk enkel de afgelopen weken een paar keer gespeeld. "Het was de eerste keer in mijn leven", knikt hij. "Het was niet evident. Maar zelfs al is het niet mijn beste plaats, ik wil de coach overtuigen. Ik denk dat ik verdedigend nog meer moet groeien. Dat is ook de reden waarom de coach nog geen beroep op mij doet: we pakken nog te veel goals door mij", is hij opmerkelijk realistisch. 

Ik wil de coach overtuigen, maar moet nog groeien

Al is hij ook niet echt een back... "Ik ben iets offensiever ingesteld. Ik voel me het best op de linkerflank, ik val graag aan. Maar als de coach me op de back zet, is dat ook goed voor mij. Ik heb voor Anderlecht gekozen omdat ze de jeugd kansen geven en dat heb ik me nog niet beklaagd. Ik woon nog in Luik, maar heb ook een appartement in Brussel."

Dat wil niet zeggen dat de ambitie minder groot is. Hiervoor koos hij twee jaar geleden voor Anderlecht en liet hij Standard achter zich. "El Kababri heeft het daar ook goed gedaan. Maar het kan zijn dat de coach soms backs tegen hun voet wil zetten. Dan moet ik klaar zijn. Ik heb de techniek, ik hou van de bal en ik wil spelen. Na twee seizoenen bij de beloften zou het stom zijn als ik mijn kans nu niet grijp. Ik moest wel niet terug aansluiten bij de U21, dus dat is een goed teken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties