"Iedereen bij Anderlecht geloofde in Dendoncker? Dikke bullshit!" en "Ik gaf Praet de keuze: op links of naast mij op de bank"

"Iedereen bij Anderlecht geloofde in Dendoncker? Dikke bullshit!" en "Ik gaf Praet de keuze: op links of naast mij op de bank"
Foto: © photonews

Besnik Hasi vertrok niet in de beste verstandhouding met de fans bij Anderlecht. Maar als assistent en hoofdtrainer maakte hij er wel heel wat goudhaantjes van de club mee groot. "Het doet heel veel plezier als je ziet welke transfers Tielemans, Praet, Dendoncker en Lukaku hebben verdiend."

De invloed van Hasi was misschien wel het grootst op Leander Dendoncker. "Dat iedereen nu zegt dat ze altijd al geloofden in Leander is de grootste bullshit die ik al hoorde. Nul bestuursleden geloofden in hem. Ze gingen hem gratis weggeven aan Zulte Waregem, want Anderlecht wou Thorgan Hazard halen."

"Ik heb dat tegengehouden. Om Leander te kunnen houden, moest ofwel Kljestan of Milivojevic weg", aldus Hasi. "Een talent als Tielemans is niet moeilijk te herkennen, daar hoef je geen kenner voor te zijn. Dendoncker is iets anders."

Ook Dennis Praet nam hij onder handen. "Dat Dennis tegen zijn goesting op links moest gaan spelen. (lacht) Tegen de goesting van vader Herman zeker? Ik was assistent toen Dennis aankwam: mooi gekleed, blauwe ogen, blond haar, nummer 10... Ik zette hem op training naast Biglia als defensieve middenvelder. Dertig seconden later stond Herman aan mijn mouw te trekken."

Defour en Tielemans, dat ging niet, dat klikte niet

"'t Is wel een nummer 10 hé', zei hij tegen mij. Maar ik antwoordde dat hij van Biglia zou leren. En een nummer 10 bij Anderlecht moet 15 goals en 15 assists bijbrengen, dat zag ik niet in Dennis. Hij heeft veel andere kwaliteiten. We maakten van hem een betere voetballer. Ik zei tegen Dennis: 'Ik heb twee plaatsen voor jou: op links of links van mij op de bank'. Dat rendeert nu, nietwaar? Vader is ook wel content."

Hasi moest ook knopen doorhakken. "Defour en Tielemans, dat ging niet. Het klikte gewoon niet tussen die twee. Het waren dezelfde types en ze konden niet samenspelen. Er moest er een naar de bank. We hadden een breker nodig."

Met Lukaku heeft hij ook nog een goeie band. "Ik zag hem maandag nog. Hij is niks veranderd: hij behandelt nog altijd iedereen met respect. Nederig, vriendelijk, joviaal... Ik ben blij met zijn transfer. Ik denk dat hij in Italië ook het verschil gaat maken. Verdedigingen in de Serie A zijn al lang niet zo gesloten meer hoor."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties