Top&Flop 1,2,3: Anderlechts voetbal, Brugse invallers, Forza Essevee en topclubs in de drop

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 7 reacties
1,2,3: Anderlechts voetbal, Brugse invallers, Forza Essevee en topclubs in de drop
Foto: © photonews

Ook in het seizoen 2019 - 2020 staan we de hele week voor jullie klaar in de Jupiler Pro League op alle velden en in ons kantoor. En dus mag u zoals elke week opnieuw een nabeschouwing verwachten met toppers én floppers.

TOP

Forza Essevee

Zulte Waregem leek na een 0 op 6 al op een zwalpend schip zoals de afgelopen seizoenen, maar niets is minder waar. Wat één speler soms aan verschil kan maken ...

Door de werkkracht van Berahino voorin, kwamen Larin, Govea, Bjordal en Zarandia plots ook allen beter uit de verf en leek er ook achterin meer stabiliteit. Doelman Bossut deed de rest, de eerste driepunter is binnen voor een sterk Zulte Waregem.

Brugse invallers doen het

Club Brugge leek na een eerder matige partij op het veld van KV Oostende op weg naar het eerste puntenverlies, maar niets is minder waar ... Wat twee spelers soms aan verschil kan maken ...

De invalbeurten van Tau en Okereke mochten er namelijk meer dan wezen. Niet toevallig staan ze ook beiden in ons team van de week, net als enkelen die we hierboven hebben genoemd. Beiden scoorden ze, beiden zorgden ze voor gevaar.

Anderlecht kan voetballen en staat stevig

Hendrik Van Crombrugge moet op zich een gelukkig man zijn, want paars-wit zit ondertussen al aan twee clean sheets na elkaar. Wat een drietal spelers soms aan verschil kan maken ...

Vorig seizoen was het niet altijd je dat achterin bij paars-wit, maar de organisatie die door Kompany werd opgezet, werd wel héél erg goed opgepikt door Sandler en de jonkies Sardella en Dewaele. Puur genieten. 

FLOP

En nu nog doelpunten ...

Alleen was het voorin opnieuw vruchteloos zoeken en wachten tot iemand zou scoren. Sinds de openingstreffer van Vlap tegen KV Oostende op speeldag 1 zwijgt het kanon nu al 257 minuten.

Voor een team als Anderlecht is dat simpelweg niet goed genoeg. Hopelijk kan een fitte Roofe de boel in vuur en vlam zetten. 

Europese malaise

Zowel Gent als Antwerp gingen na een moeilijke midweekwedstrijd in Europa met de billen bloot bij respectievelijk Moeskroen en Charleroi

Onverwacht, maar niet onlogisch. Bölöni roteerde erop los en zag zijn nieuwkomers net iets minder indruk maken dan de vaste elf, Thorup zag dan weer veel getwijfel achterin - met gewezen aanvoerder Nana Asare als hoogte/dieptepunt.

Waar is de landskampioen?

KRC Genk van zijn kant bewees dan weer dat je niet eens een zware Europese wedstrijd in de benen moet hebben om zwak aan de aftrap te komen in het weekend.

Het liet zich naar de slachtbank voeren tegen Zulte Waregem, te veel sterkhouders - Sander Berge op kop - waren gewoon simpelweg niet op de afspraak. Code rood in smurfenland.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties