Chadli over de jeugd en zijn positie op het veld: "Rechtsachter? Ik wil en kan nog altijd leren, ik werd gehaald voor mijn polyvalentie"
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Anderlecht
| 33 reacties

Nacer Chadli weet dat hij ook de jeugd van Anderlecht zal moeten begeleiden

Chadli over de jeugd en zijn positie op het veld: "Rechtsachter? Ik wil en kan nog altijd leren, ik werd gehaald voor mijn polyvalentie"

Nacer Chadli moet het puzzelstuk worden dat alles op zijn plaats laat vallen bij Anderlecht. De mosterd die de mayonaise doet binden, zoiets... De Rode Duivel is zich bewust dat hij voor het eerst meer zal moeten doen dan enkel voetballen.

Chadli is immers ook gehaald om de jeugd met raad en daad bij te staan. Zijn jaren ervaring uit de Premier League, zowel goede als minder goeie, moeten de jonge gasten voorbereiden op een profleven. "Ik heb in die twee dagen training al gezien wat voor talent hier aanwezig is", aldus Chadli.

"Er zijn veel jonge gasten. Mijn taak wordt ook ze goed te coachen op, maar ook naast het terrein. Maar mijn eerste indruk is dat ze voor hun leeftijd al heel kalm en intelligent zijn. Het is kwestie van ze goed te omkaderen."

Spits? Ik kan dat ja

De eerste matchen brachten een vooruitgang in het spel, maar nog niet de beoogde punten. "Ik zag de laatste match tegen KV Mechelen. Dat was een goed niveau, maar ze scoorden niet. Ik kan daar wel bij helpen ja. Ik kan mijn ervaring ook doorgeven."

Maar op welke positie? Want ook op zijn persconferentie werden zowat alle plaatsen op het veld genoemd. "Ik voel me het best als linkse winger, maar ik weet ook dat mijn polyvalentie één van de redenen is waarom ik gehaald werd."

"Nummer 9? Ik heb dat ooit gespeeld bij Tottenham, maar dat is lang geleden. Ik kan dat ja. Links- of rechtsachter? Anderlecht speelt heel aanvallend, dus dat kan ook. Ik ben 30, maar ik wil en kan nog altijd leren. Daar hoop ik ook op."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties