Interview De Anderlecht-fans blijven achter de visie van Kompany staan: "Waarom niet? We hebben al vijf jaar geen goed voetbal gezien, nu wel"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 30 reacties

De Anderlecht-fans blijven achter de visie van Kompany staan

De Anderlecht-fans blijven achter de visie van Kompany staan: "Waarom niet? We hebben al vijf jaar geen goed voetbal gezien, nu wel"

Vincent Kompany is voor de fans van Anderlecht 'Het Nieuwe paars-witte Testament' aan het schrijven. Zo groot is 'het geloof' in het project dat de Rode Duivel wil neerzetten. Kritiek wordt op sociale media op boegeroep onthaald. "Een zweem van kritiek wordt al teruggefloten", klinkt het.

De Anderlecht-fans adoreren Kompany en zijn visie. En dat zal niet snel wijzigen. "Negentig tot 95 procent van de supporters staat nog steeds achter het systeem", aldus Ivan Boelens, voorzitter van supportersclub 'Gentse Verstandhouding'. "Kompany en de jeugd, meer moet dat niet zijn voor de fans. Ook de 'die hards' die al 40 jaar naar de club komen zijn er tevreden mee."

Die spits had er wel vroeger mogen staan

"Kompany heeft ons DNA teruggebracht. Nu zien we tenminste al eens goed voetbal, dat hebben we 4-5 jaar niet meer gezien. Er wordt goed gespeeld tot minuut 45. Er zal dus nog wat tijd overgaan. Maar laten we zeggen dat het geduld met een andere trainer niet zo groot zou geweest zijn", weet ook Boelens.

Als er al verwijten zijn, gaan die niet richting Kompany, maar wel naar bestuur. "De transfers zijn vrij laat gekomen hé. Er had al veel vroeger een spits mogen komen. En nu zetten we alles in op die Roofe. Als hij morgen gekwetst is, staan we weer waar we nu staan. Het is ook afwachten met hem, want hij heeft weinig ervaring. Ik denk ook niet - en dat is persoonlijk - dat het resultaat enkel afhankelijk is van die spits."

Ik mis iemand met een individuele actie

Eigenlijk zit Anderlecht nog in de voorbereiding, want in de echte voorbereiding was het vooral testen en zoeken. "Ze hebben inderdaad geen enkele wedstrijd met dezelfde ploeg gespeeld. En ook nu is het nog zoeken. Kayembe staat bijvoorbeeld de ene match op het middenveld en de andere op linksachter. Er wordt constant geschoven. We hopen dat de goeie drive gaat komen, maar nu moet er ook wel eens resultaat gaan volgen, want we staan al een pak punten achter."

En het programma oogt bijster moeilijk. "Tegen de winterstop moet je toch meedraaien in de top zes en dan gaan kijken waar je nog kunt corrigeren. Het enthousiasme is er nog altijd. Toen ik al die namen zag komen, dacht ik dat we een goeie ploeg gingen hebben. We spelen nu op balbezit, maar er zit nog te weinig diepgang in. En ik mis ook iemand met een individuele actie. Voor mij was Mbokani de oplossing geweest..."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties