De laatste rechte lijn van 'Operatie Opkuis' bij Anderlecht is ingezet: welke spelers wil Kompany nog lozen voor de transferdeadline?
Clint Vens
| 13 reacties

Anderlecht wil zich nog van enkele overbodige spelers ontdoen voor de transferdeadline

De laatste rechte lijn van 'Operatie Opkuis' bij Anderlecht is ingezet: welke spelers wil Kompany nog lozen voor de transferdeadline?
Foto: © photonews

Anderlecht vatte het seizoen aan met een kern van meer dan 40 spelers. Ondertussen voerde Kompany al een stevige schifting door die trouwens nog steeds aan de gang is. Paars-wit geraakte al van flink wat ballast af, maar het huiswerk van Verschueren en co is nog niet af.

Afgelopen week werden Sven Kums en James Lawrence nog (tijdelijk) van de hand gedaan. Vooral het vertrek van de 31-jarige middenvelder scheelt een slok op de borrel op de paars-witte loonlast. Een overzicht van mogelijke (laattijdige) vertrekkers:

Verdediging

Anderlecht plukte Van Crombrugge weg uit Eupen omwille van zijn goede voetjes. Kinderen van de rekening: Didillon en Roef. Eén van de twee zal sowieso nog het Lotto Park verlaten deze zomermercato. 

In het hart van de defensie zijn de verdedigers dun bezaaid. Toch rekent Kompany niet meer op Milic en Sa. Die eerste staat dicht bij een overgang naar het Turkse Rizespor. De Portugees trekt dan weer op uitleenbasis naar het Spaanse Huesca.

Ook op de flanken nijpt het. Saelemaekers mag vertrekken mits een goed bod, maar het jeugdproduct wordt ook niet in de etalage geplaatst. Najar en Sowah zijn geblesseerd en Sardella en Dewaele zijn nog piepjong. Cobbaut en Chipciu zijn twijfelgevallen. Voor Kenny Saief hoopt Anderlecht dat er nog een oplossing uit de bus valt. 

Middenveld

Op het middenveld heeft Kompany al enkele opvallende knopen doorgehakt. De meest markante naam die uitdrukkelijk naar de uitgang geduwd wordt, is natuurlijk Adrien Trebel. Naast de paars-witte grootverdiener mag ook Makarenko het paars-witte schip verlaten. Gerkens viel uit de selectie tegen Genk en het ziet er naar uit dat ook hij op weinig speelkansen mag rekenen dit seizoen. 

Aanval en flankaanvaller

Een centrumaanvaller is de achilleshiel van Anderlecht, dat wordt alvast door menig analist geopperd. Toch zijn er nog enkele overbodige aanvallers die paars-wit van de hand wil doen. Musona en Dauda passen niet in de plannen van Kompany en Davies. Thelin wordt normaliter achter de hand gehouden als back-up van Roofe. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties