Ex-Buffalo krijgt zijn kans bij STVV en tracht de moed erin te houden: "Het is een zuur gevoel"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Thibault De Smet was titularis bij STVV en raapte mee een puntje tegen Zulte Waregem

Ex-Buffalo krijgt zijn kans bij STVV en tracht de moed erin te houden: "Het is een zuur gevoel"
Foto: © photonews

Marc Brys moest tegen Zulte Waregem sleutelen aan zijn elftal en dat bood dus ook de kans aan enkele jongeren om zich te tonen. Zo verscheen de 21-jarige Thibault De Smet, die deze zomer zijn opleidingsploeg AA Gent inruilde voor STVV, aan de aftrap. Die zat met gemengde gevoelens.

Enerzijds was er de teleurstelling omdat de ploeg naast de overwinning greep. "Het is een zuur gevoel. We zijn blijven vechten tot het einde." Met een 4 op 15 is de competitiestart niet denderend en nu volgt een verplaatsing naar Eupen. "Dat is weer een concurrent. We mogen daar geen punten laten liggen", weet De Smet.

Ontgoocheling na Antwerp

Gelukkig is er wel versterking beloofd. "We zullen de plaatsjes niet cadeau krijgen. De spelers die er zouden bijkomen, zijn jongens met kwaliteit. Dan ziet het er goed uit." Ondertussen blijft ook De Smet hopen op speelkansen. "Ik was ontgoocheld dat ik tegen Antwerp niet mocht spelen. Ik heb nu mijn kans gekregen en heb het zo goed mogelijk gedaan."

Op de zijkant spelen in het systeem van Brys is wel niet van de poes: er moeten veel meters gemaakt worden. "De coach verwacht heel wat op de flank. We mogen achterin weinig ruimte weggeven. Als er mogelijkheden liggen in de omschakeling, verwacht hij wel dat je aan de tweede paal opduikt en je meegaat tot aan de achterlijn om de voorzet te geven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties