Loting Beker van België : niet alle clubs uit lagere reeksen even blij met loting

Dennis Rosiers
| 14 reacties
Loting Beker van België : niet alle clubs uit lagere reeksen even blij met loting

De 16de finales van de Beker van België is de ronde waarin ploegen uit lagere reeksen zich kunnen meten met de ploegen uit de Jupiler Pro League. Desondanks is niet elke amateurclub even blij met de loting: een overzicht.

Voor clubs uit Tweede Amateur Francs Borains en Ronse kon de loting niet beter. Francs Borains speelt thuis tegen Club Brugge (lees hier de reactie van coach Dante Brogno) en Ronse ontvangt landskampioen KRC Genk. Een droomaffiche voor de spelers én voor de kassier. Eendracht Aalst (2de Amateur) ontvangt AA Gent en Mandel United (2de Amateur) is gastheer voor KV Oostende. Ook deze clubs zullen best tevreden zijn met de loting.

Voor andere clubs was de loting dan weer veel minder aantrekkelijk. Rupel Boom, Cappellen en vooral Dessel Sport hadden op een ander resultaat gehoopt.

Rupel Boom – Charleroi

Rupel Boom (1ste Amateur) ontvangt de Zebra’s, maar had op een echte publiekstrekker gehoopt. “We dachten aan Antwerp, Anderlecht of Club Brugge”, geeft doelman Stefan Deloose toe aan GvA. “Dat was financieel een goede zaak geweest voor de club en ook leuker voor de supporters. Al ben ik blij dat we thuis mogen spelen, want twee jaar geleden moest de club helemaal naar Eupen afreizen.”

Cappellen – Eupen

Ook in Cappellen (2de Amateur) werd er met ontgoocheling gereageerd op de bekerloting. Een thuismatch tegen Eupen spreekt niet echt tot de verbeelding. “We hadden op een ploeg uit de top 6 gehoopt om onze bekercampagne in schoonheid af te sluiten”, vertelt coach Bart De Roover (ex-Lierse) in Gazet van Antwerpen. “Eupen is wel een opleidingsclub en misschien zullen enkele jongeren een kans krijgen, maar over het resultaat mogen we ons niet al te veel illusies maken.”

 

Dessel Sport – Moeskroen

Alsof de duivel ermee gemoeid is… Voor de derde keer in vier seizoenen staan Dessel Sport (1ste Amateur) en Moeskroen tegenover mekaar in de zestiende finales. Voor de Kempenaren een serieuze anticlimax. “Het is inderdaad zowat de slechtst mogelijke tegenstander voor ons. Het is echt ongelofelijk dat we opnieuw aan Moeskroen gekoppeld worden”, zucht trainer Karel Keleman bij GvA. In 2016 wonnen de Henegouwers na strafschoppen, en vorig seizoen verloor Dessel Sport kansloos met 0-3.

 

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties