Custovic betaalt gelag voor fouten bestuur: "KV Mechelen heeft al tien punten, die waren wel klaar"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 6 reacties

Hein Vanhaezebrouck begrijpt het ontslag van Adnan Custovic niet

Custovic betaalt gelag voor fouten bestuur: "KV Mechelen heeft al tien punten, die waren wel klaar"
Foto: © photonews

Speeldag 5 kostte Adnan Custovic al de kop bij Waasland-Beveren. Een beslissing die op veel onbegrip wordt onthaald, ook bij Hein Vanhaezebrouck. De analist vindt dat de trainer werd afgerekend op zaken waar hij zelf niet kon aan doen.

Waasland-Beveren had zijn kern gewoon niet klaar. "Al die vertrokken sterkhouders zijn helemaal niet vervangen. Er is gewoon te weinig kwaliteit. Akkoord: een kleine club moet al eens wachten tot eind augustus om goeie transfers te doen. Maar wacht dan ook om over je trainer te oordelen", zegt Hein in Het Nieuwsblad.

"Om hem nu al te ontslaan en ook nog af te komen met tactische bemerkingen, vind ik totaal ongepast. Dat hij te lang vasthield aan zijn viermansdefensie? Als hij oordeelt dat dit het beste is, is dat zijn volste recht. Vorig seizoen speelden ze geregeld met vijf achterin en hebben ze zich ook maar nipt gered. Dat hij voorin te lang vasthield aan Forte? Welke opties had hij dan?"

Niks kordaat

De grote schuld ligt dus bij het bestuur. Die roepen ook 'Propere Handen' in als oorzaak.. "Door die zaak claimen ze nu dat ze op de transfermarkt niks hebben kunnen doen, maar sorry: KV Mechelen heeft intussen al tien punten. Die waren wél klaar - voor 1A én voor 1B. In Beveren hebben ze afgewacht en niet kordaat gehandeld."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Vriendschappelijk

Nieuwste reacties