Eindelijk! Topaanwinst Genk is fit: "Het viel me zwaar"

Eindelijk! Topaanwinst Genk is fit: "Het viel me zwaar"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Felice Mazzu heeft er een serieuze optie bij. Theo Bongonda is immers weer fit. De topaankoop van KRC Genk moet voor meer dreiging, goals en assists gaan zorgen. Misschien vanavond al op Charleroi, de stad waar hij geboren werd.

Bongonda was lang out met een rugblessure die hij opliep in de voorbereiding. "Ik heb lang volledige rust moeten nemen en heb in die ­periode de bal enorm gemist. Ik ben een echte voetballiefhebber, ik wil die bal voortdurend raken. Dat ze dat van me afpakten, viel me zwaar", vertelt hij in Het Nieuwsblad.

"Ik herinner me nog de eerste training met de bal enkele weken geleden. Het voelde heel vreemd aan, ik leek het balgevoel kwijt. Dat was even paniek. Maar op dag twee was het al terug. Het is extra moeilijk om zoveel geduld te hebben als je voor het eerst in zo'n situatie zit. Gelukkig praatten Felice Mazzu en Dimitri de Condé heel vaak met me, zo heb ik de moed nooit verloren."

Bongonda hoopt nu zo snel mogelijk op minuten. “De blessure is voltooid verleden tijd. Ik train voluit en haal weer mijn niveau. Alleen puur fysiek haal ik de honderd procent nog niet, maar dat kan alleen komen door matchen te spelen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties