Interview Tunesische ster na zijn niet zo succesvolle passage bij Eupen: "Als Anderlecht of Standard komt aankloppen ..."

Alexandre Fiammetti
Alexandre Fiammetti
| 0 reacties
Tunesische ster na zijn niet zo succesvolle passage bij Eupen: "Als Anderlecht of Standard komt aankloppen ..."
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Een van de opmerkelijkste transfers vorige winter was die van Youssef Msakni naar Eupen. De aanvoerder van de Tunesische nationale ploeg verkaste in 2013 voor 12 miljoen euro naar Al-Duhail, maar daar blesseerde hij zich zwaar. Een niet zo succesvolle uitleenbeurt aan de Panda's was het vervolg.

Youssef Msakni is een echte ster in Tunesië en dat is hij niet zomaar. Tijdens zijn vijfjarige periode in de nationale competitie scoorde hij 82 goals en gaf hij 63 assists. Vorige winter belandde hij bij Eupen in wat zijn eerste Europese ploeg was. Het werd uiteindelijk geen onverdeeld succes.

Makélélé

"Toch vind ik dat ik een mooie tijd heb gehad bij Eupen. Ik speelde niet al te veel, maar als ik speelde, dan drukte ik bijna altijd mijn stempel. Geen verwijt overigens aan Claude Makélélé, want ieder heeft zijn eigen speelstijl. De zijne was nu eenmaal defensief", vertrouwde Msakni ons toe. In 522 spelminuten, verspreid over dertien partijen, trof hij driemaal raak.

"Het niveau van de competitie is hoog. Ik geef toe dat ik graag voor een topclub zou uitkomen zodat ik mijn kwaliteiten kan demonstreren en laten zien wat ik kan bijdragen. Als een grote club zoals Anderlecht of Standard op de deur komt kloppen, dan zeg ik zeker niet nee", besloot Msakni.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties