Waarom Trebel rehabiliteren de logische keuze zou zijn
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 7 reacties

Anderlecht heeft Adrien Trebel zondag nodig

Waarom Trebel rehabiliteren de logische keuze zou zijn
Foto: © photonews

De kans is dus groot dat Adrien Trebel zondag in de basis staat bij Anderlecht op het veld van Club Brugge. Simpelweg omdat de keuze heel beperkt is. Principes zijn mooi, maar de waarheid op het veld telt.

Als Anderlecht een serieuze kans wil maken in Jan Breydel heeft het Trebel nodig. Sambi Lokonga (geschorst) en Zulj (neusbreuk) zijn niet beschikbaar. Een vlug overzicht van de kern leert ons dat enkel Edo Kayembe en Sieben Dewaele nog in aanmerking komen. Kayembe is voetballend verre van de evenknie van Trebel en Dewaele is nodig op de back. 

Ervaring en métier

Als Kompany niet fit geraakt, is het trouwens geen slecht idee om wat ervaring en métier (momenteel is Chadli de enige die dat heeft) op het veld te zetten. Tegen Antwerp werd duidelijk hoe hard Anderlecht leiders nodig heeft. En Trebel is een echte aanjager, die ook instructies geeft en zich durft roeren.

Bij de beloften is er trouwens geen enkel probleem met hem geweest en zijn mentaliteit is de hele tijd dat hij opzijgeschoven werd voorbeeldig geweest. Hij nam jonge gasten onder zijn vleugels en moedigde ze aan, horen we op Neerpede. Net die taak zou hij ook kunnen vervullen op het veld. 

Handelingssnelheid

Maandag legde hij zich ook neer in een rol als pure verdedigende middenvelder en ging zich niet vooraan bemoeien met de opbouw. Maar van achteruit bracht hij wel zowat elke aanval op gang en was hij telkens aanspeelbaar. De handelingssnelheid en nauwkeurigheid van Trebel ligt een pak hoger dan die van Zulj of Kayembe. Marc Coucke zou het niet zo leuk vinden, maar Kompany heeft blijkbaar wel gezien dat hij hem nodig heeft. 

Trouwens, als hij Trebel in de winter wil slijten (of zelfs nu nog) wordt dat moeilijk als hij zes maanden geen match op niveau gespeeld zou hebben. De transfermarkt in Qatar is nog open, maar daar heeft de Fransman geen zin in. En hij heeft zelf nog altijd de keuze om een aanbieding te weigeren...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties