Volgende 16-jarige zit al klaar bij Anderlecht: twee leeftijdscategorieën overgeslagen en al sterk bij de beloften

Volgende 16-jarige zit al klaar bij Anderlecht: twee leeftijdscategorieën overgeslagen en al sterk bij de beloften
Foto: © photonews

Op dit moment moet je alle beloftevolle jonge spelers bij Anderlecht in het oog houden. De kans dat ze op één of ander moment dit seizoen nog een kans krijgen bij het A-elftal is immers bestaande. Daarom toch even de spotlight op Yaya Guindo...

Wie? Yaya Guindo, de 16-jarige aanvaller die maandag in de oefenpot tegen Roeselare mocht meedoen met de jongens die niet genoeg speelminuten kregen zondag. De jeugdinternational wist zelfs te scoren. Dat heeft hij trouwens ook al gedaan bij de beloften...

En dat is geen evidentie als je weet dat hij tijdens de voorbereiding nog bij de U17 zat, maar via een kort verblijf bij de U19 ook aan de beloftenkern van Craig Bellamy werd toegevoegd. Daar zaten ze verlegen om centrale aanvallers en na hem één keer te bekijken wist Bellamy ook al genoeg.

Veel kwaliteiten

De Belg met Malinese roots staat te boek als één van de volgende grote talenten die Neerpede zal voortbrengen. Hij is snel, technisch sterk, dribbelvaardig en loopt goed tussen de lijnen. Hij is ook niet schuw om zijn verdedigend werk te doen, klinkt het bij zijn jeugdtrainers. 

Mohammed Yaya Guindo is zijn volledige naam. Mogelijk gaat u er binnenkort meer van horen, want ook hij staat op het punt om een profcontract te krijgen. Als hij zich zo blijft ontwikkelen, denken er ook dat hij wel eens op een wedstrijdblad van de A-ploeg zal komen te staan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties