Broos pleit voor geduld bij Genk: "Hagi is een talent, maar onze competitie wordt onderschat"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 1 reacties

Hugo Broos vindt dat Genk tijd moet krijgen om er te staan

Broos pleit voor geduld bij Genk: "Hagi is een talent, maar onze competitie wordt onderschat"
Foto: © photonews

KRC Genk kan zich optrekken aan het gelijkspel tegen Napoli. Maar er worden ook resultaten in de competitie verwacht, plus mooi en aanvallend spel. "Het is pas oktober, geef die mannen wat tijd", pleit Hugo Broos.

Het is immers logisch dat er niet meteen het voetbal van vorig seizoen te zien is. "Als je van coach verandert, worden de accenten altijd verlegd. En die aanpassing heeft tijd nodig", vindt Hugo Broos in De Zondag.

"Mazzu heeft bij Charleroi genoeg bewezen wat hij in zijn mars heeft. Hij verdient het om krediet te krijgen. Maar, bij Charleroi moést het allemaal niet. Als hij daar de top zes haalde, was het al een fantastisch seizoen. Bij Genk is dat het minimum. Een topclub trainen, is niet evident. Dat is voor Mazzu dus ook een beetje aanpassen. Maar hij heeft veel te bieden als trainer."

Roemeense competitie kan je niet vergelijken met de onze

Want Genk haalde veel nieuwe spelers die ook aanpassing nodig heeft. "Er zijn nieuwe jongens met heel wat kwaliteiten gekomen die nog moeten wennen aan de club. Hagi bijvoorbeeld. Een hele jonge speler die in Roemenië fantastische wedstrijden speelde. Maar die competitie kun je niet vergelijken met de onze. De Belgische competitie wordt onderschat. Zo’n Hagi heeft duidelijk talent, maar heeft aanpassingstijd nodig om zich ook hier te profileren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties